La Dra. Begoña Benito, nova directora del Vall d’Hebron Institut de Recerca

És cardiòloga, especialitzada en els trastorns hereditaris causants d'arrítmies i mort sobtada i dirigirà el VHIR després de dedicar-se a l'assistència, la recerca i la docència en el Campus Vall d'Hebron.

01/12/2022

La Dra. Begoña Benito Villabriga es posa al capdavant del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) després de compaginar, en els darrers anys, l'assistència, la recerca i la docència en el Campus Vall d'Hebron. És llicenciada i doctora en Medicina per la Universitat de Barcelona i va realitzar l'especialització en Cardiologia a l'Hospital Clínic de Barcelona.

“És un autèntic privilegi per mi tenir l’oportunitat de dirigir el centre de recerca d’un hospital de referència com és l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. Gràcies a la feina de tots els professionals i directius que m’han precedit, el VHIR està en la millor disposició per encarar amb èxit els propers anys, que passa per la posada en marxa del nou edifici que ajudarà a donar resposta a molts dels reptes actuals i futurs de la recerca biomèdica”, afirma la Dra. Begoña Benito, directora del VHIR.

La seva trajectòria s’ha centrat en el camp de les arrítmies amb un especial interès, tant clínic com científic, en l'estudi dels trastorns hereditaris causants d'arrítmies i mort sobtada. Per complementar els seus coneixements en aquest camp, ha realitzat diverses formacions en recerca bàsica i experimental i en el maneig clínic i intervencionista de les arrítmies en centres de referència com el Montreal Heart Institute, a Canadà, i el Beth Israel Deaconess Medical Center de la Universitat de Harvard, a Boston.

Després de 7 anys d’experiència a l’Hospital del Mar en el servei de Cardiologia i en el grup de Recerca Biomèdica del Cor, l’any 2019 es va incorporar a la Unitat d'Arrítmies de l'Hospital Universitari Vall d’Hebron, a on entre altres activitats va implementar una consulta clínica específica dirigida a pacients i familiars amb risc de mort sobtada hereditària, en connexió amb la Unitat de Cardiopaties Familiars i Cardiologia Pediàtrica.

Paral·lelament, com a coordinadora d'Investigació Translacional dins del grup de recerca en Malalties Cardiovasculars del VHIR, ha desenvolupat la seva activitat investigadora dirigida fonamentalment a l'estudi del remodelat cardíac i les repercussions sobre les arrítmies.

Com a docent, és professora associada de la Universitat Autònoma de Barcelona i imparteix classes en diversos màsters i cursos de formació continuada.

Compta amb més de dues dècades d’experiència en assistència i recerca en tres dels principals hospitals catalans i part de la seva formació ha estat a centres de referència internacional.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Activitats relacionades

Defensa de tesi 'Qualitat de vida en el pacient amb traqueostomia'

22.09.2023 - 12:00
Més informació

Vall d'Hebron Talks de Reumatologia Pediàtrica

Online
23.09.2023 - 11:00
Pacients i Familiars
Més informació

Vall d'Hebron Talks by VHIR 'Structural and functional heterogeneity of the human respiratory chain'

26.09.2023 - 15:00
Més informació

Conferència inaugural del Màster VHIR 'Your lisosomes and you' a càrrec del Dr. Alberto Ortiz Arduan

26.09.2023 - 10:15
Més informació

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.