El projecte HITIHE arriba al seu final amb la celebració d’una reunió de tots els seus membres a Anvers

En el marc de la iniciativa, s’ha posat en marxa WikiTropica, una eina que ofereix als professionals sanitaris informació actualitzada sobre malalties infeccioses i tropicals.

23/10/2023

La primera setmana d’octubre va tenir lloc la reunió final del projecte HITIHE (Health Information and Technology for Improved Health Education in Southeast Asia) a Anvers (Bèlgica). HITIHE és un projecte internacional de capacitació del personal sanitari, el personal acadèmic i els bibliotecaris sanitaris i fomenta la col·laboració, facilitant l'intercanvi de recursos i eines educatives, amb l’objectiu de millorar l'educació sanitària i la qualitat de l'atenció sanitària al sud-est asiàtic. HITIHE compta amb la col·laboració del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) juntament amb diversos instituts d'educació superior de Bèlgica (Institut de Medicina Tropical), Cambodja (Institut de Tecnologia de Cambodja, Universitat de Ciències de la Salut, Institut Nacional de Salut Pública), Indonèsia (Universitas Gadjah Mada i Universitas Sebelas Maret), Espanya (Sant Joan de Déu, ISGlobal) i els Països Baixos (Universitat de Maastricht). El projecte ha estat possible gràcies al suport del Programa Erasmus+ de la Unió Europea i de la Direcció General de Cooperació al Desenvolupament i Ajuda Humanitària del Govern belga. 

Fa unes setmanes es comunicava que es posava en marxa, com a resultat del projecte, la plataforma online WikiTropica, que és una de les fites del projecte. WikiTropica ofereix als professionals sanitaris informació actualitzada sobre malalties infeccioses i tropicals per permetre diagnòstics precisos. Això és especialment crucial als països d'ingressos baixos i mitjans amb una elevada càrrega de malaltia i recursos limitats. La plataforma no només proporciona informació essencial sobre la salut, sinó que també serveix com a eina de formació.

WikiTropica i les altres eines educatives desenvolupades estaran disponibles de forma continuada i gratuïta un cop finalitzat el projecte, i els continguts seran actualitzats regularment per part dels participants al projecte. A més a més, l’objectiu final dels membres del consorci és que aquests recursos siguin dinàmics i susceptibles d’incorporar nous continguts, i que permetin la interacció amb els i les usuàries. En aquest sentit, una de les activitats de la reunió a Anvers va ser un taller amb un equip d’avaluació externa per tal de detectar punts de millora quant a accessibilitat i ús de les plataformes.

La Dra. María Espiau, pediatra de la Unitat de Patologia Infecciosa i Immunodeficiències de Pediatria de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i investigadora del grup d’Infecció i Immunitat al Pacient Pediàtric del VHIR que lidera aquest projecte des de Vall d’Hebron conclou que “eines com aquestes poden suposar un canvi rellevant en l’atenció sanitària en països de baixos recursos, però també en entorns com el nostre, on el sistema educatiu demanda noves maneres d’ensenyar i aprendre”.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.