Som la suma de quatre hospitals: el General, l'Infantil, el de la Dona i el de Traumatologia, Rehabilitació i Cremats. Ens trobem dins el Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus, un parc sanitari de referència internacional on l’assistència és una branca imprescindible.
Et detallem els serveis i les unitats que formen part de l'Hospital Vall d'Hebron i les principals malalties que tractem. També t'oferim recomanacions basades en allò que l’evidència científica ha demostrat eficaç per garantir el benestar i la qualitat de vida.
Vols saber com serà la teva estada a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron? Aquí trobaràs tota la informació.
L’aposta per la innovació ens permet estar a l'avantguarda de la medicina, proporcionant una assistència de primer nivell i adaptada a les necessitats canviants de cada pacient.
El Dr. Rafael Grossmann, cirurgià general i traumatòleg veneçolà va ser el primer cirurgià que va utilitzar les google glass durant una intervenció quirúrgica, i avui, ha pronunciat la 21a Conferència Anual de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron. Durant 3 dies, el Pavelló Docent de l'hospital ha acollit una vintena de presentacions orals i 106 pòsters de l'11a Jornada Científica del VHIR.
Durant la seva intervenció el Dr. Grossmann ha reflexionat sobre les possibilitats "a priori" infinites que proporcionen les noves tecnologies en l'àmbit de la salut mostrant alguns exemples com la utilització de la realitat virtual per distreure el cervell del dolor, la possibilitat d'accedir a l'historial clínic d'un pacient a través de les google glass o poder comptar amb un assistent virtual durant l'acte mèdic. La computació espacial ha permès poder manipular objectes mitjançant gestos, sense la necessitat de tocar-los. Són només alguns exemples del gran potencial de les tecnologies actuals en la medicina, l'assistència i la docència.
L'11a Jornada Científica del VHIR va arrencar el dimecres 13 de desembre amb les presentacions orals corresponents a Infermeria que van ocupar tot el primer. Dijous 14 va ser el torn de les presentacions de dues àrees de recerca: Cirurgia General i Biologia Vascular i Metabolisme (VAM) i també de la presentació dels programes transversals de recerca en Espina Bífida i en Malalties Minoritàries.
El mateix dia 14 es van exposar els 106 pòsters que es van presentar a la Jornada. Cal destacar l'important augment respecte a 2016 que van ser 60 pòsters. Enguany hi havia 20 pòsters per la categoria de residents, 28 per infermeria i 58 de predoc/postdoc. A la tarda, un jurat format per professionals de Vall d'Hebron va seleccionar els tres millors de cada categoria.
Divendres 15 ha estat el dia en què s'han presentat les dues publicacions de 2016 més votades pels IPs del VHIR. La segona més votada va ser Angiogenic factors in prediction of preeclampsia, a càrrec del Dr. Manel Mendoza investigador del grup de recerca en Medicina Materna i Fetal del VHIR. I la publicació més votada ha estat Ocrelizumab versus Placebo in Primary Progressive Multiple Sclerosis, defensada per la Dra. Mar Tintoré, del servei de Neurologia i Neuroimmunologia de Vall d'Hebron i cap assistencial del Centre d'Esclerosi Múltiple de Catalunya. Els dos estudis es van publicar al New England Jorunal of Medicine.
D'altra banda, El Dr. Joan X. Comella acompanyat de la Dra. Fátima Núñez, del Dr. Xavier Cañas, Montserrat Giménez, Laia Arnal i María de Valles han presentat els resultats anuals del VHIR destacant la qualitat de la producció científica, l'augment en el nombre de projectes, l'increment en el finançament obtingut, la consolidació del Màster i la pròxima obertura de l'estabulari conjunt VHIR-VHIO que comptarà amb un dels millors serveis d'imatge de l'Estat.
Una altra part destacada de la Jornada ha estat l'entrega dels premis als tres millors pòsters de cada categoria.
Els premiats han estat en la categoria d'Infermeria: En tercera posició, Soledad Armengol Sánchez de l'àrea de Neurociències, pel pòster Satisfacción percibida por el paciente neuroquirúrgico: reto de enfermería; en segona posició Georgina Martínez Fernández, de la unitat d'ictus pel pòster The effects of combining transcranial Direct Current Stimulation (tDCS) with VR-based motor training in hemiparetic stroke patients; i en primera posició Teresa Sanclemente Boli de l'àrea de cirurgia pel pòster Tornant a casa amb seguretat: estudi multidisciplinari de pacients amb fractura de fèmur.
En la categoria de Residents: En tercera posició, Javier Ros Montañá d'Oncologia pel pòster Colorectal cancer models BRAF mutated: correlation between clinical features, genomics and new consensus molecular subtypes (CMS); en segona posició, Blanca Gordon Ramírez de la Unitat Coronària pel pòster Diferencias de género en las características y evolución clínica de pacientes con fibrilación auricular no valvular sometidos a intervención coronaria percutània; i, en primera posició, Guillem Casas Masnou de Cardiologia pel pòster Correlació genotip–fenotip en no compactació miocardíaca del ventricle esquerre.
I en la categoria de predoc/postdoc: En tercera posició, Nuria Masià de l'àrea d'Oncologia pel pòster Quantitative proteomics unveils key mitòtic regulators deregulated in the transition to androgen independent prostate càncer; en segona posició, Joel Sampedro Vida de l'àrea Biologia Vascular i Metabolisme, pel pòster Topical administration of DPP-IV inhibitors prevents retinal neurodegeneration in experimental diabetis; i, en primera posició Alberto Mendoza Valderrey del grup de pneumologia, dins de l'àrea miscel·lània de SICARDPATH pel pòster Identification of leukocyte subpopulations as potential biomarkers of long-term survival with normal allograft function after lung transplantation.
A banda de conèixer els resultats científics i institucionals que s'han assolit al VHIR en el darrer any, els assistents a la Conferència han conegut els nous joves investigadors apadrinats pels Amics del VHIR i empreses col·laboradores.
Com ja es va fer l'any passat, es van convidar a tots els Amics i Amigues de la recerca a Vall d'Hebron a assistir-hi i a lliurar personalment els diplomes de les beques predoctorals als 5 nous joves investigadors apadrinats gràcies a la seva col·laboració. Amb aquest programa, els becats podran desenvolupar la seva formació durant tres anys, realitzar la seva tesi doctoral i obtenir el doctorat. Els becats d'aquest any han estat Cristina Pardo Camacho del grup de Fisiologia i Fisiopatologia digestiva, Oriol Vidal Cortés del grup de Recerca biomèdica en melanoma, Ángel Edo Salvador- del grup de Teràpia Gènica al sistema nerviós, Natalia Ana Mendoza Palomar del grup d'infecció en el pacient pediàtric immunodeprimit, Daniel Álvarez de la Sierra del grup d'Immunologia diagnòstica.
L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD". Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut. Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat. Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament. Procedència: El propi interessat.