El Dr. Lucas Moreno, nou president electe del grup de referència en neuroblastoma a Europa (SIOPEN)

SIOPEN fomenta la recerca i la posada en marxa d’assaigs clínics per millorar la pràctica clínica en aquest tipus de tumor infantil.

08/02/2023

El Dr. Lucas Moreno, cap del Servei d’Oncologia i Hematologia Pediàtriques de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i del grup de Càncer i Malalties Hematològiques Infantils del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), ha estat nomenat com a president electe del Grup Europeu de Neuroblastoma (Associació SIOPEN, part de la Societat Internacional d’Oncologia Pediàtrica a Europa) el 2023. Es tracta d’un grup format per centres de 25 països europeus juntament amb Singapur, Austràlia i Israel per fomentar la posada en marxa d’assaigs clínics per al tractament del neuroblastoma i altres projectes de recerca per millorar la pràctica clínica d’aquest tumor infantil agressiu.

El Dr. Moreno exercirà com a president electe durant 2023, per convertir-se en president del grup a partir de 2024 durant de dos a quatre anys. La seva elecció suposa la primera ocasió en què un espanyol lidera SIOPEN. “És una oportunitat per liderar el desenvolupament de nous tractaments i projectes de recerca que, portats a terme de forma col·laborativa entre els diferents centres del grup, puguin tenir un impacte arreu del món”, afirma el Dr. Moreno.

Entre els estudis impulsats per SIOPEN es troba BEACON, un assaig clínic per al tractament del neuroblastoma en recaiguda. Recentment, s’han obtingut resultats prometedors mitjançant l’ús de combinacions de teràpies innovadores per a aquestes pacients i pròximament es posarà en marxa l’estudi BEACON2.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals

Activitats relacionades

Xerrada 'Diagnòstic per imatge en càncer de mama'

06.06.2024 - 11:00
Pacients amb càncer de mama
Més informació

Taller 'Com podem reconnectar amb el nostre cos a través de la pràctica d'exercici físic?'

27.06.2024 - 11:00
Pacients amb càncer de mama
Més informació

Vall d'Hebron Talks by VHIR 'Live imaging: Insights into immunotherapy function, tumor heterogeneity and invasion'

10.07.2024 - 12:00
Més informació

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.