Conclou el reclutament de participants per a un estudi de prevenció de la desnutrició crònica a Angola

La recerca, que s’emmarca dins el projecte CRESCER on participa Vall d’Hebron, compta amb 1423 dones embarassades entre les quals es provaran dues intervencions diferents.

10/05/2023

El passat mes de març, va concloure la fase de reclutament de participants per a l’estudi MuCCUA, amb un total de 1423 dones embarassades. Aquesta recerca, liderada pel grup de Malalties Infeccioses del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), s’emmarca dins el projecte CRESCER i té com a objectiu la prevenció de la desnutrició crònica al sud d’Angola. Aquesta malaltia té un alt impacte en el desenvolupament neurocognitiu a la infància i s’associa a una major vulnerabilitat per patir algunes malalties infeccioses amb diarrees i pneumònies.

Les dones que participen en l’estudi es dividiran en tres grups per comparar intervencions per a la prevenció de la desnutrició crònica, la qual afecta més del 40% dels nens i nenes de la regió sud del país.

Les participants es dividiran en tres grups. Un d’ells consistirà en un grup control en què s’apliquen les mesures d’atenció estàndard per prevenir la desnutrició. A més, es provaran dos tipus d’intervencions diferents, una sensible i una altra específica per a nutrició, ambdues aplicades combinades i comparades amb el control. Aquestes intervencions consisteixen, per una banda, en suplementació nutricional combinada amb l’atenció estàndard i, per una altra banda, transferències monetàries combinades amb l’atenció estàndard. L’equip investigador realitzarà seguiment als fills i filles que neixin de les participants fins que aquests facin dos anys. A partir d’aquí, es determinarà si aquestes intervencions tenen un impacte significatiu en la prevenció de la desnutrició crònica i la mortalitat en menors de 2 anys, en l’atenció prenatal i postnatal i en les actituds i hàbits alimentaris d’aquestes famílies, entre altres.

Amb 713 dones de la província de Hulia i 710 a Cunene, les activitats de reclutament van ser liderades per l’equip del projecte #CRESCER, amb el suport d’Assistents d’Activitats Comunitàries (AAC), Agents de Desenvolupament Comunitari i de Salut (ADECOS) sota la tutela de l’Institut de Desenvolupament Local (FAS), supervisors i autoritats locals.

Estudiants de medicina de la Universitat Mandume ya Ndemufayo (UMN) juntament amb estudiants d’infermeria de l’Institut Politècnic d’Ondjiva (IPO) van realitzar les enquestes amb el suport dels i les ADECOS, els quals van traduir les preguntes a les llengües locals.

El projecte CRESCER és el IV component del Programa FRESAN – Enfortiment de la Resiliència i la Seguretat Alimentària i Nutricional a Angola. Com a part de l’associació bilateral entre el Govern d’Angola i la Unió Europea, FRESAN té com a objectiu reduir la gana, la pobresa i la vulnerabilitat en les comunitats afectades per la sequera al sud del país, a les províncies de Cunene, Huila i Namibe. El projecte té un pressupost de 6,8 milions d’euros donats per la Unió Europea.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Activitats relacionades

Curs Prematuritat: Debat, casos pràctics i demostració en directe

19.11.2024 - 08:45
Obstetricia i ginecologia
Més informació

Vall d'Hebron Talks by VHIR 'Fluorescence-guided HBP surgery: current status and future perspectives'

Sala Juntes Nou Edifici VHIR
19.11.2024 - 15:00
Més informació

Curs Cir i Preeclàmpsia: Actualització i casos pràctics

20.11.2024 - 08:45
Obstetrícia i ginecología
Més informació

Curs avançat d'Instructors en Simulació

21.11.2024 - 08:45
Més informació

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.