Bufa la Bombolla recapta 12.480€ per a la recerca en immunodeficiències primàries

La donació permet avançar en la investigació dels mecanismes de les immunodeficiències primàries i avaluar la patogenicitat de les mutacions dels pacients.

14/10/2022

Un any més, la campanya de Vall d’Hebron i la Barcelona PID Foundation “Bufa la Bombolla!” impulsa la recerca en immunodeficiències primàries (IDP) del grup de recerca en Infecció en el Pacient Pediàtric Immunodeprimit del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) gràcies a la venda de pots de bombolles solidaris. Amb aquest objectiu, en aquesta ocasió s’han venut 4.992 bombollers als establiments SORLI que han permès recaptar 12.480€.

Les donacions econòmiques a través de la campanya “Bufa la Bombolla!” permeten continuar amb la recerca liderada pel laboratori de proves avançades en IDP del VHIR inaugurat al 2019, on es realitzen tots els experiments que surten del paraigües assistencial o de rutina de l’hospital. L’objectiu de la recerca és aprofundir en els mecanismes de la malaltia i avaluar la patogenicitat de les mutacions trobades en pacients amb IDP sense un diagnòstic genètic concloent.

“Poder disposar d’aquests tipus d’aportacions ens permet posar en marxa diferents projectes de recerca així com la incorporació de personal investigador en formació en el camp de les IDP”, assegura el Dr. Pere Soler, cap de la Unitat de Patologia Infecciosa i Immunodeficiències de Pediatria de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, cap del grup d’Infecció en el Pacient Pediàtric Immunodeprimit del VHIR i president de la Barcelona PID Foundation. “És molt important disposar d’un espai on es pugui dur a terme aquesta recerca en IDP per poder arribar al diagnòstic d’aquells casos més complexes i poder orientar el tractament d’aquests pacients”, explica Alba Parra Martínez, investigadora predoctoral del grup de recerca en Infecció en el Pacient Pediàtric Immunodeprimit del VHIR.

La Barcelona PID Foundation, fundada l’any 2014, treballa per afavorir el coneixement de les immunodeficiències primàries per part de la societat, promoure la investigació i la cura dels pacients amb aquestes malalties i els seus familiars. Els programes d’actuació que porta a terme van des de donar suport psicosocial als nens i els seus familiars, a promoure la creació d’un biobanc amb mostres genètiques que permeten fer estudis nacionals i internacionals o dotar de beques a metges residents i facultatius en formació, entre molts d’altres.

Segons detalla Carlota Villar, vicepresidenta de la BCN PID Foundation i mare d’un nen amb immunodeficiència primària, “col·laboracions com aquestes ens ajuden a impulsar la recerca i cuidar el benestar dels pacients amb IDP i els seus familiars, a través de projectes d’atenció psicosocial, en totes les etapes de la malaltia”.

Campanya “Bufa la Bombolla!”

La iniciativa “Bufa la bombolla!” va néixer el 2017 gràcies als pares de la Martina, una nena de vuit anys de Malgrat de Mar amb una immunodeficiència primària. Des d’aleshores, la campanya ha impulsat la recerca en IDP gràcies als donatius aconseguits, a més de fomentar el coneixement d’aquestes malalties.

"Agraeixo especialment a l'Hospital Vall d'Hebron i a la PID Foundation haver impulsat aquest projecte per a la recerca de les immunodeficiències primàries pediàtriques i haver pensat en Sorli per portar a terme la campanya “Bufa la Bombolla!””, indica Anna Sorli, administradora del Grup Sorli, qui també remarca i agraeix als clients i clientes la seva participació en el projecte mitjançant les aportacions econòmiques fetes amb la compra dels bombollers.

Per donar a conèixer la campanya, ha estat essencial la participació de la ciutadania a través de xarxes socials mitjançant l’etiqueta #BufaLaBombolla per donar a conèixer aquestes malalties i aconseguir tot el suport econòmic possible.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals

Activitats relacionades

ESID Summerschool Open Session on Inborn Errors of Immunity

31.05.2024 - 15:00
Més informació

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.