Som la suma de quatre hospitals: el General, l'Infantil, el de la Dona i el de Traumatologia, Rehabilitació i Cremats. Ens trobem dins el Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus, un parc sanitari de referència internacional on l’assistència és una branca imprescindible.
Et detallem els serveis i les unitats que formen part de l'Hospital Vall d'Hebron i les principals malalties que tractem. També t'oferim recomanacions basades en allò que l’evidència científica ha demostrat eficaç per garantir el benestar i la qualitat de vida.
Vols saber com serà la teva estada a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron? Aquí trobaràs tota la informació.
L’aposta per la innovació ens permet estar a l'avantguarda de la medicina, proporcionant una assistència de primer nivell i adaptada a les necessitats canviants de cada pacient.
En aquesta edició, La Marató de TV3 està centrada en les malalties infeccioses. Els professionals del Vall d’Hebron Barcelona Campus Hospitalari que es dediquen a aquestes patologies són referents internacionals. El programa s'emet el diumenge 17 de desembre.
Aquest any, la Marató de TV3, la campanya que serveix per fomentar i promoure la recerca biomèdica d'excel·lència, posa el focus en les malalties infeccioses. Aquest tipus de patologies són la causa d'1 de cada 3 morts al món i són un problema important de salut pública. Són causades per microorganismes patògens (bacteris, virus, fongs i protozous) que entren al cos i es multipliquen fins que produeixen la malaltia.
Vall d’Hebron compta amb rellevants experts en aquesta matèria que, enguany, participaran a La Marató de TV3 per explicar quines són aquestes patologies i com evitar-les i combatre-les. D’aquesta manera, per el plató de TV3 passaran el Dr. Benito Almirante, cap del Servei de Malalties Infeccioses de Vall d’Hebron i cap del Grup de Malalties Infeccioses del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR); el Dr. Pere Soler, responsable del Grup de Malalties Infeccioses i Immunologia Pediàtrica de Vall d’Hebron i cap del Grup d’Infecció en el Pacient Pediàtric Immunodeprimit del VHIR; la Dra. Núria Fernandez, del Servei de Malalties Infeccioses de Vall d’Hebron i investigadora del Grup de Malalties Infeccioses del VHIR; i María Luisa Pérez del Prado, infermera de la Unitat de Cremats de Vall d’Hebron.
El Servei de Malalties Infeccioses de Vall d’Hebron es vertebra a través de les àrees següents: la d’hospitalització, la d’assistència ambulatòria, la de control de la infecció nosocomial (que es contreu durant una estada hospitalària), la de prevenció i tractament de la infecció en el pacient immunodeprimit sense infecció pel VIH (amb neoplàsia sòlida o hematològica, trasplantament de moll de l’os o òrgan sòlid); la de salut internacional i infeccions importades, i la d’atenció als malalts amb infecció pel VIH.
El Servei fa aproximadament unes 10.000 visites ambulatòries anuals. Així mateix, disposa d’un hospital de dia on es poden fer tot tipus de tractaments antimicrobians perllongats, així com un important nombre de proves diagnòstiques, amb l’objectiu de reduir els ingressos hospitalaris.
D’aquesta manera, Vall d’Hebron destaca en l’atenció de les infeccions del sistema nerviós central (víriques, degudes a enterovirus i bacterianes), infeccions de les vies respiratòries baixes (especialment bronquiolitis per VRS, amb diversos assaigs clínics en marxa), infeccions en pacients oncològics i trasplantats i la prevenció de les infeccions mitjançant vacunes (on el Dr. Carlos Rodrigo i la Dra. Magda Campins són referents internacionals). Tanmateix, a Vall d’Hebron també destaca l’assistència de les infeccions en pediatria, com la tuberculosi i patologies importades com el Zika, les infeccions en els nens amb immunodeficiència (amb el programa RAPID per afavorir el diagnòstic i tractament precoç de les immunodeficiències primàries greus). A més, el programa PROA-NEN, l'únic específicament pediàtric a l’Estat, potencia l’ús eficient dels antibiòtics en infants. D’altra banda, el Dr. Jordi Gómez, de la Unitat de Salut Internacional Drassanes-Vall d’Hebron-PROSICS, és el coordinador d’un grup tècnic que assessora l’OMS en matèria de Chagas. Finalment, en el Codi Sèpsia, establert per atendre de fora ràpida i óptima la sèpsia, hi treballen de forma conjunta professionals del Servei de Medicina Intensiva, Urgències i Microbiologia.
Fruit del mateix compromís per combatre les malalties infeccioses, un grup d’infermeres del Servei de Malalties Infeccioses de Vall d’Hebron lidera un manual dirigit a persones que conviuen amb el virus de la immunodeficiència humana (VIH). Aquest manual, que porta el títol de “Ayudar a vivir positivamente”, s’edita des de l’any 1998 i ofereix informació clara, veraç i senzilla per respondre a les inquietuds dels pacients amb VIH.
L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD". Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut. Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat. Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament. Procedència: El propi interessat.