Hospitalització a domicili

L’Hospital Universitari Vall d’Hebron disposa del Servei d’Hospitalització a Domicili, una proposta de futur pels grans beneficis que aporta tant per a la o al pacient com per a l’Hospital.

Tres equips en un

L’hospitalització a domicili és una hospitalització exactament igual que la que es fa tradicionalment al centre sanitari, però en aquest cas el/la pacient es troba hospitalitzat a casa. Es tracta de pacients que, si no estiguessin ingressats a casa, ho estarien a l’hospital, ja que necessiten un nivell d’atenció periòdica típica d’una hospitalització. A més, la cartera de serveis és la mateixa a casa que la que s’ofereix a l’hospital: visites de metges i metgesses fins a dos cops al dia, tractaments endovenosos, cures infermeres, ecografies, oxigenació, atenció telefònica directa les 24 hores cada dia de la setmana...

Qualitat i seguretat

Es tracta d’un servei molt ben valorat pels pacients, ja que l’hospitalització a casa és més confortable, el o la pacient pot tenir contacte amb la família... Les persones grans ingressades a l’hospital es poden desorientar (delírium), mentre que a casa es troben en un entorn conegut. A més, s’elimina el risc de patir infeccions nosocomials (les infeccions que s’agafen pel contacte amb altres pacients). En l'àmbit de l’hospital, a més, l’hospitalització a domicili permet descongestionar l’Hospital, les urgències i el sistema en general i guanyar en eficàcia. Oferim la mateixa qualitat i seguretat als i a les pacients, alhora que, com a organització, esdevenim més eficients.

Servei transversal

Hospitalització a Domicili és un servei transversal, és a dir, dona cobertura a tots els serveis de l’Hospital i del territori del qual Vall d’Hebron és centre de referència a l’Àrea Integral de Salut (AIS) Barcelona Nord: atenció primària, equips de suport integral a la complexitat (ESIC), Hospital de Sant Rafael, centres sociosanitaris i centres especialitzats en cures pal·liatives.

Actualment, inclou 20 professionals i pot atendre a la vegada fins a 54 pacients. El 2021 se'n van beneficiar 1.196 pacients, xifra que representa un increment del 31,4 % respecte de l’any 2020.

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.