El naixement d'un fill

Som l’únic centre de Catalunya que ofereix tots els tipus d’assistència pel que fa a l’embaràs. També quan la situació requereix una intervenció d’alta complexitat. No t’hauràs de separar del teu nadó sota cap circumstància.

Afavorim un part al més natural possible

Cada dona embarassada té assignat un equip d’atenció al part format per una llevadora, un especialista en obstetrícia i ginecologia, i un metge resident.

Afavorim un part al més natural possible, amb eines com: la cadira de part, per facilitar una postura natural a favor de la gravetat, la hidroteràpia o l’esferodinàmia, tècnica amb una pilota que ajuda a la dilatació durant la fase de preparació.

A més, potenciem la mobilització i la ingesta durant tot el procés. També prioritzem el part vaginal en les gestacions de bessons, en casos de cesària prèvia i en presentacions de natges, si la mare ho vol.

Per què amb nosaltres?

Sempre respectem el desig de la gestant. Prova d’això és el clampatge tardà del cordó umbilical, que beneficia el volum sanguini, l’aportació de nutrients, d’oxigen i un pes superior al néixer. També promovem el contacte pell amb pell (mètode cangur) i l’acompanyament a la mare tant en el part vaginal com en les cesàries.

Després de donar a llum, cada mare té una habitació individual. Assegurem així un ambient relaxat i íntim a les famílies durant les primeres hores del nadó.

Oferim un programa voluntari d’alta precoç. Inclou la visita d'una llevadora al domicili per fer el seguiment de la mare, de la criatura i del seu entorn més pròxim.

Nadó

Què cal portar?

Si ingresses a l'Hospital de la Dona, has de portar:

  • Per a la mare: calces de paper, compreses i sostenidors de lactància.
  • Per al nadó: bolquers, tovalloletes humides, una pinta, roba, un gorret de punt, mitjons o peücs i una manteta de llana o tovallola per embolicar-lo.

Tingueu en compte que dins de l’hospital no es permet posar arracades als bebès.

Inscriure al teu fill

Inscriure el nadó

Després del naixement i passades les primeres 24 hores, cal que aneu al Servei de Registre Civil del nostre hospital situat a la planta baixa de l'Hospital Infantil i de la Dona, i us dirigiu a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà, per tal de formalitzar la inscripció del nadó al Registre Civil. Per fer el tràmit, heu d'indicar el nom del nadó i portar el DNI i el llibre de família dels progenitors. Si el voleu inscriure al Registre Civil de la població on viviu, heu de passar a recollir la documentació al Servei de Registre Civil de l'hospital.

Llet materna

Banc de llet materna

Existeix un banc de llet materna on pots donar llet si acabes de ser mare i estàs en fase de lactància del teu fill o filla. Això sí, sempre que tinguis prou llet i no t'hagin advertit de cap causa d'exclusió mèdica. Amb la donació de llet materna pots ajudar els prematurs i els nounats de baix pes (entre 800 i 1.500 grams) que no poden ser alletats per la pròpia mare. El banc de llet materna garanteix que la selecció, l'extracció, l'acceptació i el processament de la llet es fan d'una manera eficaç i segura.

SERVEIS

Atenció personalitzada

Tenim com a objectiu adaptar-nos a les necessitats i desitjos dels pacients. Garantim una atenció personalitzada i apostem per unes cures humanitzades i individualitzades, i entenem la participació de la família com a element clau del procés.

Visita virtual

Us convidem a fer una visita virtual per les nostres instal·lacions i un recorregut per les preguntes més freqüents del procediment de naixement d’un fill a Vall d’Hebron. Trobareu imatges, en 360 graus, amb tots els espais per atendre embarassades, des d'admissions fins a les habitacions.

A més, oferim sessions informatives en línia, dues vegades per setmana, amb els nostres professionals, en què us presentarem l'equip que us atendrà en el part i els programes de l'hospital per fer-vos sentir més còmodes.

Fes el tour per embarassades

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.