Som la suma de quatre hospitals: el General, l'Infantil, el de la Dona i el de Traumatologia, Rehabilitació i Cremats. Ens trobem dins el Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus, un parc sanitari de referència internacional on l’assistència és una branca imprescindible.
Et detallem els serveis i les unitats que formen part de l'Hospital Vall d'Hebron i les principals malalties que tractem. També t'oferim recomanacions basades en allò que l’evidència científica ha demostrat eficaç per garantir el benestar i la qualitat de vida.
Vols saber com serà la teva estada a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron? Aquí trobaràs tota la informació.
L’aposta per la innovació ens permet estar a l'avantguarda de la medicina, proporcionant una assistència de primer nivell i adaptada a les necessitats canviants de cada pacient.
La Subcomissió d’Higiene de Mans de Vall d’Hebron té la responsabilitat de vetllar per l’adequat compliment de la higiene de mans entre el personal del centre.
Amb motiu del Dia Mundial de la Higiene de Mans, impulsat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) des de l’any 2009 i que es commemora el 5 de maig, avui, a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, hem recordat als professionals la importància de rentar-se les mans per prevenir infeccions i garantir una atenció més segura. En aquest sentit, des de fa anys l’Hospital Universitari Vall d’Hebron fa una aposta ferma per conscienciar sobre la cultura de la higiene de mans entre tot el personal del centre. A més, enguany, la institució ha posat el focus en àrees especialment sensibles on la higiene de mans pren especial importància, com són la Unitat de Cures Intensives (UCI), Pediatria i Neurociències.
Durant el dia d’avui, els membres de la Subcomissió d’Higiene de Mans de l’Hospital han repartit informació sobre aquesta pràctica higiènica entre el personal, així com productes antisèptics i material divulgatiu, a les Unitats assistencials del centre per tal de conscienciar i sensibilitzar sobre la rellevància de fer una bona higiene de mans. També s’ha celebrat entre els i les professionals un concurs amb preguntes relacionades amb la higiene de mans en què els guanyadors han obtingut un regal. La Subcomissió d’Higiene de Mans té la responsabilitat de vetllar per l’adequat compliment de la higiene de mans entre el personal del centre.
En aquest sentit, Carme Ferrer, supervisora de Malalties Infeccioses, Control d'Infeccions i Medicina Preventiva de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, afirma que “és fonamental que tots els i les professionals de l’Hospital es comprometin amb la higiene de mans i esdevingui una prioritat absoluta per prevenir la transmissió de gèrmens i patògens. És una acció simple, però tremendament efectiu, que pot salvar vides i prevenir malalties. A més, com a professionals de la salut, és la nostra responsabilitat liderar amb l'exemple i promoure activament pràctiques d'higiene de mans entre els pacients i la comunitat en general”.
Importància d’una correcta higiene de mans
La campanya impulsada per l’OMS el 2024 porta per lema “Per què continua sent tan important difondre els coneixements sobre la higiene de mans? Perquè ajuda a aturar la propagació de patògens perillosos en l’atenció del personal assistencial”.
Aquest any l'OMS posa èmfasi en el fet que aquesta mesura continua sent la manera més efectiva per a la prevenció d’infeccions i insta a la implicació directa dels professionals sanitaris i dels pacients, al compromís dels líders i gestors sanitaris, i al suport dels responsables de les polítiques sanitàries per aconseguir que la higiene de mans sigui una mesura preventiva prioritària als centres sanitaris.
La higiene de mans és una mesura senzilla i eficaç per prevenir les infeccions en l’àmbit sanitari. Hi ha cinc moments clau per a la higiene de mans dels i les professionals: abans del contacte amb el/la pacient, abans de dur a terme una tasca asèptica, després del risc d’exposició a fluids corporals, després del contacte amb el o la pacient i després del contacte amb el seu entorn.
Existeixen tres tipus de rentats de mans que garanteixen la correcta higiene: amb aigua i sabó d’arrossegament o sabó antimicrobià, que cal fer durant 30 segons com a mínim; amb derivats alcohòlics (solucions o gels), que cal fer durant 30 segons; i el previ a la cirurgia, que es fa amb aigua i sabó antimicrobià fins al colze entre 5 i 6 minuts aproximadament. Finalment, si es fa antisèpsia quirúrgica de les mans amb solucions alcohòliques, tindrà una duració de 90 segons.
Us proposem que mostreu suport al Dia Mundial a les xarxes socials amb l'etiqueta #DiaMundialHigieneMans.
Medicina Preventiva i Epidemiologia, Serveis transversals
L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD". Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut. Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat. Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament. Procedència: El propi interessat.