Som la suma de quatre hospitals: el General, l'Infantil, el de la Dona i el de Traumatologia, Rehabilitació i Cremats. Ens trobem dins el Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus, un parc sanitari de referència internacional on l’assistència és una branca imprescindible.
Et detallem els serveis i les unitats que formen part de l'Hospital Vall d'Hebron i les principals malalties que tractem. També t'oferim recomanacions basades en allò que l’evidència científica ha demostrat eficaç per garantir el benestar i la qualitat de vida.
Vols saber com serà la teva estada a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron? Aquí trobaràs tota la informació.
L’aposta per la innovació ens permet estar a l'avantguarda de la medicina, proporcionant una assistència de primer nivell i adaptada a les necessitats canviants de cada pacient.
Membres de l'EpSSG.
La reunió ha estat el punt de trobada del grup EpSSG dedicat a la investigació per millorar el tractament dels sarcomes de parts toves de la infància i l’adolescència.
Els sarcomes de parts toves pediàtrics són un grup de tumors heterogeni i poc freqüent i per als quals existeixen pocs tractaments disponibles. A causa de la baixa presència de casos, la recerca requereix col·laboració entre experts i famílies de nombrosos centres. Sumar forces per millorar la supervivència i la qualitat de vida de pacients amb aquests tumors és l’objectiu del grup europeu de recerca en sarcomes de parts toves pediàtrics (EpSSG), la reunió anual del qual s’ha celebrat a Barcelona entre el 29 de novembre i l’1 de desembre, sota l'organització de Vall d’Hebron.
L'EpSSG és un grup europeu encarregat de dissenyar guies de referència i protocols de tractament dels sarcomes de parts toves en la infància i l’adolescència. “Des de l’origen de l’EpSSG, Vall d’Hebron és el coordinador espanyol dels assaigs clínics del grup, i les recomanacions de l’EpSSG se segueixen en la majoria de països europeus i fins i tot en alguns centres de fora d’Europa”, explica la Dra. Gabriela Guillén, cap de Secció de la Unitat de Cirurgia Oncològica Pediàtrica de l’Hospital Vall d’Hebron, investigadora del grup de Càncer i Malalties Hematològiques Infantils del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) i membre del Board de l’EpSSG, qui lidera també l’organització de les jornades.
Durant tres dies, més de 150 investigadors i investigadores dels diferents centres que formen part de l’EpSSG s’han reunit per compartir les novetats en el tractament dels sarcomes de teixit tou en la infància, l’adolescència i els adults joves, així com debatre les futures línies de recerca i protocols de tractament en sarcomes de tipus rabdomiosarcoma i de tipus no-rabdomiosarcoma. Entre els temes destacats de les sessions es troba l’estudi dels factors associats a fallides del tractament en els rabdomiosarcomes de mal pronòstic i la troballa de nous biomarcadors pronòstics. També s’ha posat èmfasi en l’impuls de projectes per investigar tant la biologia com possibles nous tractament, per exemple, epigenètics, en el tumor maligne rabdoide extracranial, un tipus de sarcoma molt maligne i propi de la infància.
Com a part de la reunió també s’ha fomentat la cerca de sinergies entre els sarcomes infantils i els de l’adult. Per això, el Dr. César Serrano, cap del grup de Recerca Translacional del Sarcoma del Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO), ha presentat una xerrada sobre les novetats quant a la recerca en pacients adults. Finalment, cal destacar que la reunió no només ha comptat amb la participació de professionals que treballen en sarcoma, sinó que també han assistit famílies de pacients, les quals estan molt implicades en la proposta de noves idees per a futures línies de recerca i col·laboren en la creació de nous protocols.
Vall d’Hebron: referent en la recerca i tractament dels sarcomes
Vall d’Hebron ha rebut l’acreditació CSUR per part del Ministeri de Sanitat com a centre de referència en sarcomes de la infància, mostra del gran coneixement i experiència en les tècniques i procediments d’aquesta malaltia, on s’inclouen tractaments farmacològics, cirurgia i radioteràpia. A més, Vall d’Hebron és membre de la xarxa europea de referència en càncer pediàtric (ERN PaedCan) i recentment ha estat acreditat per l'Organització d’Instituts Europeus del Càncer (OECI) com el primer centre integral d’atenció oncològica tant en adults com en la infància de l’Estat Espanyol, la qual cosa confirma l’excel·lència en l’assistència multidisciplinària als pacients oncològics, recerca, prevenció, innovació i formació dels professionals.
Pel que fa a la recerca, a més, el Dr. Josep Roma lidera, dins el grup de Càncer i Malalties Hematològiques del VHIR, un laboratori centrat en trobar noves dianes terapèutiques i biomarcadors per als sarcomes pediàtrics.
Cirurgia Oncològica Pediàtrica, Hospital Infantil i Hospital de la Dona
Oncologia i Hematologia Pediàtrica, Hospital Infantil i Hospital de la Dona
L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD". Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut. Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat. Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament. Procedència: El propi interessat.