De la pastisseria al laboratori: Un Panettone solidari per sumar hores d’investigació contra el càncer

“Mai un Panettone havia donat tantes alegries” és el lema l’escola d’alta pastisseria L’Atelier Barcelona i el VHIO per posar en marxa una iniciativa solidària que té com a missió donar suport a la investigació contra el càncer.

02/11/2023

Cada any, L’Atelier Barcelona col·labora amb causes solidàries  i aquest any ha volgut donar-li veu a la investigació contra el càncer donant suport a la feina del Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO), que forma part del Campus Vall d’Hebron. Un 10% dels beneficis recaptats amb la venta de cada Panettone solidari aniran destinats a la investigació oncològica amb l’objectiu de seguir desenvolupant noves teràpies més eficaces per controlar el càncer i millorar la supervivència i qualitat de vida dels i les pacients. “Amb la campanya solidària, cada any L’Atelier obre un espai de conscienciació mentre es gaudeix d’un dels nostres productes estrella. És una oportunitat meravellosa de donar suport a la tasca d’un dels millors centres d’investigació en oncologia del país”, explica la Ximena Pastor, Sòcia fundadora de L’Atelier Barcelona.

“Iniciatives com aquesta del Panettone solidari ens ajuden a sumar hores d’investigació contra el càncer i a apropar-nos a l’objectiu que tenim al VHIO, que no és un altre que aconseguir que totes les persones que pateixen aquesta malaltia puguin accedir a un tractament personalitzat, que millori la seva supervivència i qualitat de vida. Actualment, això ho hem aconseguit en alguns tumors, però queda molt camí per recórrer i, per això, és tan important que la societat sigui conscient de la importància d’invertir en investigació. Només així podrem avançar cap a la prevenció i el tractament més efectiuS contra el càncer”, detalla el Dr. Josep Tabernero, cap del Servei d’Oncologia Mèdica de l’Hospital Vall d’Hebron i director del Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO).

La investigació és la millor medicina contra el càncer

A Espanya es preveu que 1 de cada 2 homes i 1 de cada 3 dones desenvolupin càncer durant la seva vida. La incidència d’aquesta malaltia continuarà augmentant de manera notable en els propers anys. Per aquest motiu, l’objectiu del VHIO és treballar perquè totes les persones que pateixen aquesta malaltia puguin accedir a un tractament personalitzat.

Gràcies a la informació que aconseguim de cada tumor (tipologia, característiques -per exemple, si hi ha mutacions o alteracions- i el moment en el que es diagnostica), podem desenvolupar noves teràpies més eficaces per controlar el càncer i millorar la supervivència i qualitat de vida dels i les pacients, especialment en aquells casos en els que els tractaments convencionals no funcionen. Per això, comptem amb un gran equip de professionals que treballen conjuntament per traslladar els avenços que es realitzen en el laboratori a la clínica de manera ràpida gràcies a assajos clínics en què es prova l’eficàcia de nous fàrmacs. En més de 10 anys, hem contribuït a aprovar més de 40 noves indicacions de fàrmacs que s’estan utilitzant com a tractaments en diferents tipologies de tumors.

On es podrà comprar el Panettone solidari?

En aquesta campanya solidària L’Atelier Barcelona fornejarà més de cinc mil unitats del que va ser considerat el Millor Panettone de Xocolata de 2022. Un Panettone de xocolata Azelia de Valrhona i gianduja d’avellana, de format 750gr, amb una molla tendra i melosa que conquereix el paladar a la primera mossegada. El Panettone estarà disponible, a partir del dia 2 de novembre, a les dues botigues de L’Atelier Barcelona al Carrer Viladomat bis i al Carrer Doctor Fleming  16 i a la seva pàgina web latelierbarcelona.com, amb la possibilitat d’enviament a tot el territori nacional.

Des de L’Atelier Barcelona i el VHIO esperem que aquest panettone sigui el dolç perfecte per compartir aquestes festes i que aporti esperança, també, a totes les persones que podran beneficiar-se en un futur de les investigacions i noves opcions de tractament del càncer.

Sobre L’Atelier Barcelona

L’Atelier Barcelona és una botiga escola d’alta pastisseria que s’ha diferenciat per ser un espai sofisticat de creació, investigació, consultoria i ensenyament gastronòmic. Els socis fundadors, Eric Ortuño i Ximena Pastor, han elaborat un concepte de pastisseria integral 360 graus que, entre altres principis, propugna respecte al medi ambient, ingredients d’altíssima qualitat i tecnologia punta per elaborar postres d’avantguarda. L’Atelier Barcelona ha aconseguit diversos reconeixements, com la Fava de Cacau, el premi Dulcypas a la millor pasta de te artesana d’Espanya, entre d’altres. Aquell mateix any, Relais Desserts va atorgar la placa que distingeix a L’Atelier com una de les pastisseries més importants del món.  

L’Atelier Barcelona destinarà el 10% dels beneficis obtinguts amb el seu Panettone solidari a donar suport a la investigació del VHIO amb l’objectiu de desenvolupar noves teràpies per millorar la supervivència i qualitat de vida de les persones amb càncer. 

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Activitats relacionades

Introducció a la hidrocefàlia i alteracions de la dinàmica de LCR

02.09.2024 - 09:00
Més informació

XIX Curs teòric-pràctic d'Ecocardiografia bàsica i avançada en medicina d'urgències, intensiva i anestèsia

16.09.2024 - 09:00
Cardiologia, Medicina Intensiva, Anestèsia i Reanimació, Neurologia
Més informació

Digestive Session 'Avoidant/restrictive food intake disorder - an important problem in GI?'

25.09.0024 - 12:59
Més informació

Conferència inaugural del Màster VHIR 'Leveraging AI and HPC for Innovations in Biomedical Research and Health Industry' a càrrec del Dr. Josep Maria Martorell

25.09.2024 - 10:30
Més informació

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.