Dra. Imma Danés Carreras

Institucions de què forma part

Serveis transversals

Farmacologia Clínica

Metge

Sóc metgessa especialista en farmacologia clínica. La meva àrea d’expertesa és la informació i selecció de medicaments. Una bona part de la meva tasca consisteix a donar suport als diferents professionals de l’hospital a través de la realització d’interconsultes sobre terapèutica i la participació en grups de treball i comissions. També inclou el seguiment de l’ús de medicaments en la pràctica clínica. M’agrada la clínica. Veig l’ús dels medicaments com un camp d’aprenentatge continu i sempre amb oportunitats de millora.

Curriculum

Llicenciada en Medicina i Cirurgia per la UAB el 1990. El 1994 vaig acabar l’especialització en farmacologia clínica a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. Des d’aleshores he treballat com a especialista en diferents àmbits: a l’atenció primària de l’ICS (1995-1998), a la Fundació Institut Català de Farmacologia (1998-2007) i a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, on actualment desenvolupo la meva activitat.

En l'àmbit docent, sóc doctora en Farmacologia per la UAB, professora associada de Farmacologia clínica d’aquesta mateixa universitat i tutora de residents. També participo com a docent en el Màster Oficial en Farmacologia de la UAB i en el mestratge europeu en Farmacoepidemiologia i Farmacovigilància (Eu2P).

He participat com a investigadora en diversos projectes de recerca finançats amb fons públics en relació amb el seguiment de l’adequació, efectivitat i toxicitat de l’ús de medicaments.

Una bona part de les activitats docents, assistencials i de recerca en què he col·laborat s’han centrat en l’ús de medicaments en pediatria. També destaquen accions per identificar i reduir la toxicitat per medicaments en la població atesa a l’hospital i per avaluar i assessorar en l’ús de medicaments nous, d’alt impacte pressupostari o en condicions diferents de les aprovades. Aquesta trajectòria es reflecteix en aproximadament una centena de publicacions científiques i comunicacions a congressos.
Imma Danés Carreras

Institucions

Serveis transversals

Farmacologia Clínica

Metge

Vall Hebron Institut de Recerca

Farmacologia clínica

Notícies relacionades

Professionals

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.