We are the combination of four hospitals: the General Hospital, the Children’s Hospital, the Women’s Hospital and the Traumatology, Rehabilitation and Burns Hospital. We are part of the Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus: a world-leading health park where healthcare plays a crucial role.
Below we will list the departments and units that form part of Vall d’Hebron Hospital and the main diseases that we treat. We will also make recommendations based on advice backed up by scientific evidence that has been shown to be effective in guaranteeing well-being and quality of life.
Would you like to know what your stay at Vall d'Hebron will be like? Here you will find all the information.
The commitment of Vall d'Hebron University Hospital to innovation allows us to be at the forefront of medicine, providing first class care adapted to the changing needs of each patient.
En aquest temps l’Hospital ha posat en marxa iniciatives com ara campanyes de divulgació, jornades, formació, acreditacions, identificació de projectes i necessitats, l’elaboració d’un quadre de comandament d’humanització i una xarxa de referents.
Humanitzar un hospital és potenciar l’atenció centrada en la persona durant tot el procés assistencial, tenir cura del seu benestar emocional i establir-hi una relació fonamentada en el respecte, la confiança i l'empatia. I tot això, amb evidència científica i garantint els millors resultats possibles en salut.
Amb aquest objectiu, l’any 2019 es va constituir la Comissió d'Humanització de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, formada per membres de diferents perfils professionals que representen totes les direccions. La missió de la Comissió és elaborar, implantar i avaluar el Pla d'Humanització amb la finalitat d'aconseguir un hospital més amable, que treballi cada dia per millorar l'experiència del pacient durant la seva estada, i per garantir una atenció centrada en la persona i el seu entorn, amb la participació i implicació activa de pacients, famílies, professionals i ciutadania.
El Pla d’Humanització de Vall d’Hebron 2021-2025 es vertebra en sis línies estratègiques: atenció individualitzada, atenció centrada en la persona i el seu entorn, millora de l’experiència de pacient durant l'estada hospitalària, suport i atenció als professionals, importància dels factors ambientals en l’entorn hospitalari, i seguiment i millora continua. Cal destacar que en l’elaboració del Pla hi van participar 60 professionals de diferents unitats i perfils professionals, assistencials i no assistencials, i 6 representants d'associacions de pacients.
A partir d’aquest marc d’actuació, en els darrers anys l’Hospital ha anat desplegant diverses iniciatives, que s’han concretat en campanyes de divulgació, jornades, formació, acreditacions, identificació de projectes i necessitats, l’elaboració d’un quadre de comandament d’humanització i la posada en marxa d’una xarxa de referents.
Decàleg d’humanització
Amb el lema ‘Fem un hospital més humà’, el decàleg d’humanització és el punt d’inici d’un camí que, amb la complicitat de tots els professionals com a agents actius, vol aconseguir un hospital encara més humà. Consta de deu recomanacions, una per cada lletra de la paraula humanitzar, i anima tothom a millorar l’empatia i el respecte entre persones que cuiden persones.
Formació en la cura del benestar emocional
Els professionals són fonamentals en la promoció del benestar emocional dels pacients i del seu entorn, i necessiten suport i formació contínua. Per això, fins al moment ja s’han organitzat 4 edicions del curs de cura del benestar emocional de l’infant i adolescent, i 2 edicions de cura del benestar emocional del pacient adult. Aquests cursos s’aniran incorporant als itineraris formatius de totes les àrees de coneixement.
Referents d’humanització per cada àrea de coneixement
La creació de la figura del referent d’humanització és una estratègia clau per ajudar a difondre la cultura de la humanització a tot l’Hospital. Son professionals motivats i compromesos amb l’atenció centrada en la persona, que participen en la identificació, el desenvolupament, la implantació, la difusió i el seguiment dels projectes d’humanització en les diferents àrees de coneixement. Actualment, a Vall d’Hebron, ja s’han identificat referents a totes les àrees de coneixement.
Subcomissions relacionades
Per tal d’avançar en el desplegament d’iniciatives d’humanització i detectar noves necessitats, en el darrer any s’han creat dues subcomissions per donar suport a l’atenció de pacients adults i pediàtrics.
També sota el paraigües de la Comissió d’Humanització hi ha la Subcomissió Bona Nit, constituïda formalment l’any 2024, tot i que des del 2019 treballa amb l’objectiu de millorar el descans nocturn dels pacients hospitalitzats.
Totes aquestes accions tenen com a objectiu final consolidar i enfortir el desenvolupament d’un model d'atenció centrat en el pacient i el seu entorn; un model d’hospital més amable amb les persones; un model, en definitiva, que posicioni Vall d’Hebron com un hospital referent en aquest àmbit.
La creació de la figura del referent d’humanització és una estratègia clau per ajudar a difondre la cultura de la humanització a tot l’Hospital
By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights". Operated by: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut. Purpose: Manage the user’s contact information. Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy. Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use. Source: The interested party themselves.