Vall d’Hebron realitza 100 cirurgies robòtiques de genoll

El maig de 2022 va començar a dur a terme aquestes intervencions amb cirurgia robòtica, que aporten molts beneficis clínics al pacient en permetre planificar al màxim la intervenció.

03/01/2024

La Unitat de Genoll del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de Vall d’Hebron ha dut a terme cent cirurgies de pròtesi de genoll assistides amb un sistema robòtic en setze mesos. El maig de 2022 va començar a dur a terme aquestes intervencions amb cirurgia robòtica, que aporten molts beneficis clínics al pacient en permetre planificar al màxim la intervenció. “Durant l’abordatge quirúrgic el cirurgià li dona informació al robot de les característiques del genoll que està operant i aquest mostra al cirurgià una pantalla amb la imatge tridimensional del genoll on podrà planificar la cirurgia amb el màxim de dades per aconseguir la precisió buscada. Una vegada el cirurgià ha planificat com vol la cirurgia es comença a treballar sobre l’articulació amb una fresa, anomenada intel•ligent, amb la qual el cirurgià efectua els talls ossis amb la màxima precisió”, explica el Dr. Enric Castellet, cap de la Unitat de Genoll de Vall d’Hebron.

Per tal que la cirurgia de pròtesi de genoll sigui exitosa és imprescindible col·locar-la ben alineada amb l’eix de l’extremitat en les tres dimensions de l’espai i, alhora, mantenint un precís equilibri dels lligaments. En aquest sentit, l’assistència robòtica permet programar els paràmetres de la cirurgia amb el màxim rigor i exactitud en els talls ossis per tal d’aconseguir un genoll plenament funcional i indolor. A més, l’aportació robòtica permet recopilar les dades i usar-les posteriorment en docència i recerca. “Tots els resultats d’aquestes intervencions estan sotmesos a estudi i, fins al moment, els resultats han estat favorables sense haver-se produït complicacions atribuïbles al nou sistema”, exposa el Dr. Joan Minguell, cap del Servei de Cirurgia Robòtica i Traumatologia de Vall d’Hebron: “més enllà del procediment concret el més interessant és l’anàlisi de resultats, l’estandarització del procediment i la major eficiència quirúrgica”, afegeix.

La Unitat del Genoll del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l'Hospital Universitari Vall d’Hebron porta a terme gran varietat de tècniques quirúrgiques, des de patologia degenerativa de conservació i substitutiva (pròtesis de diferents tipus), a recanvis protèsics complexos a patologia esportiva (lligament encreuat anterior, meniscal), patologia del cartílag o lesions traumàtiques severes. Cada any, la unitat fa al voltant de 500 operacions de pròtesi de genoll.

L’assistència robòtica permet programar els paràmetres de la cirurgia amb el màxim rigor i exactitud en els talls ossis per tal d’aconseguir un genoll plenament funcional i indolor.

Share it:

Notícies relacionades

Professionals

Subscribe to our newsletters and be a part of Campus Life

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.