La infermera Hakima Ouaarab Essadek, nova membre del Consell Assessor en Polítiques de Gènere en Salut

Hakima Ouaarab Essadek, del Centre de Salut Internacional i Malalties Transmissibles Drassanes-Vall d'Hebron, assessorarà en el Departament de Salut en l’abordatge de les desigualtats de gènere.

16/02/2023

La infermera Hakima Ouaarab Essadek, de l’equip de salut comunitària i pública del Centre de Salut Internacional i Malalties Transmissibles Drassanes-Vall d’Hebron i investigadora del grup de Malalties Infeccioses del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), ha estat nomenada nova membre del Consell Assessor en Polítiques de Gènere del Departament de Salut. Aquest òrgan permanent va ser creat el setembre passat per a l’abordatge de les desigualtats de gènere en l’àmbit de la salut i la incorporació de la perspectiva de gènere amb major estabilitat i mecanismes de funcionament preestablert per part del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, que sempre s’ha assessorat sobre aquesta matèria amb un grup de persones expertes. El Consell Assessor en Polítiques de Gènere del Departament de Salut està integrat per un mínim de quinze persones i presidit per la Dra. Elena Carreras, cap del Servei d’Obstetrícia i Ginecologia de Vall d’Hebron i cap del grup de recerca de Medicina materna i fetal del VHIR, i es reuneix un mínim de dos cops l’any en sessió ordinària. “Com a dona i com a infermera és un gran honor que el Departament de Salut compti amb mi en aquest procés de canviar la paradigma de l'atenció, des d'un enfocament integral de gènere, que superi el model biomèdic tradicional i tingui en compte models biopsicosocials comunitaris, cap a l'equitat, qualitat i excel·lència del sistema de salut”, exposa Hakima Ouaarab Essadek. 

El departament de Salut ha tingut en compte la trajectòria professional i l’àmbit d’expertesa de Hakima Ouaarab Essadek en la seva selecció com a membre del Consell Assessor en Polítiques de Gènere del Departament de Salut. Hakima Ouaarab Essadek va obtenir el 2021 el premi de metes d’infermeria com a millor treball d’investigació per “ Cocrea SASI: Cocreació per la promoció de la Salut Afectiva Sexual des d’una perspectiva intercultural i de gènere”. Aquesta investigació i acció participativa va permetre identificar realitats de dones immigrants i propostes per promoure l’equitat en la Salut Afectiva Sexual i Reproductiva.
 

El departament de Salut ha tingut en compte la trajectòria professional i l’àmbit d’expertesa de Hakima Ouaarab Essadek en la seva selecció.

Share it:

Notícies relacionades

Professionals

Subscribe to our newsletters and be a part of Campus Life

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.