Trasplantament
CAPDAVANTERS

Els trasplantaments a Vall d’Hebron

Des de fa més de quatre anys, l’Hospital Universitari Vall d’Hebron és l’hospital català que més trasplantaments ha realitzat anualment i un dels centres més actius en donació d’òrgans i teixits. Els resultats en nombre i supervivència avalen l'expertesa de més de 40 anys d'activitat.

6,771

7K

Trasplantaments totals

3,247

3K

Renals

1,873

2K

Hepàtics

1,574

2K

Pulmonars

77

77

Cardíacs

1,058

1K

Trasplantaments pediàtrics

SERVEIS

Programes de trasplantament

L’Hospital Universitari Vall d’Hebron és l’únic centre a Catalunya que compta amb programes de trasplantament d’adult i d’infants. A més, som centre de referència de trasplantament de pulmó (adult i infantil) i de ronyó, fetge i cor pediàtric.

Hospital Infantil i Dona

Donació d'òrgans

Els trasplantaments d'òrgans i teixits humans és, moltes vegades, l'única alternativa de vida per a molts pacients. Aquestes intervencions no serien possibles sense la donació d’òrgans, un acte voluntari, altruista, solidari, generós, confidencial, gratuït i sense ànim de lucre.

A banda, la donació d’òrgans també implica un equip de professionals on cadascuna de les funcions dels seus integrants és de vital importància per a poder oferir una segona oportunitat als pacients de les llistes d'espera de trasplantaments.

El més destacat de la donació d’òrgans és la generositat i la solidaritat de les famílies de les persones donants que amb el seu gest fan un regal de vida i esperança.

L'any 2021 va ser molt positiu per a Vall d'Hebron. El percentatge d'utilització d'òrgans que es van extreure per a trasplantar va ser superior al 80% en cada un d'ells, aconseguint així una mitjana del 88% d'utilització, mentre a la resta de Catalunya va ser del 78%. A més, com a dada destacada, el mateix any, 1 de cada 3 donants vàlids cadàvers tenien entre 61 i 70 anys.

DONACIÓ I TRASPLANTAMENTS

Coordinació de Programes de Donació i Trasplantament

Té com a missió liderar, integrar i optimitzar els processos de donació i trasplantament. Treballen sempre amb les màximes garanties de qualitat, seguretat i eficiència per tal d’oferir un alt nivell de protecció de la salut i una millora de la qualitat de vida dels pacients que necessiten un trasplantament.

Veure més

Subscribe to our newsletters and be a part of Campus Life

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.