Vall d'Hebron és l'hospital de l'Estat que més trasplantaments de pulmó va realitzar el 2021, amb un total de 86

L’any passat Vall d’Hebron va convertir-se en el primer centre de l’Estat en realitzar un trasplantament pulmonar a un pacient post-COVID. Es tracta d’un home de 51 anys que va rebre un trasplantament dels dos pulmons després de 122 dies connectat a un dispositiu ECMO a l’UCI a causa de la malaltia. 

21/01/2022

L'Hospital Universitari Vall d'Hebron és el centre que més trasplantaments de pulmó va realitzar a tot l'Estat el 2021, amb un total de 86 trasplantaments, superant la xifra de l'any anterior, quan ja va convertir-se en el líder en l'àmbit espanyol amb 72 trasplantaments de pulmó. Al 2021, dels 362 trasplantaments de pulmó realitzats a l’Estat, 86 s’han dut a terme a Vall d’Hebron. “Vall d’Hebron porta molts anys sent el programa més actiu de trasplantament pulmonar en territori espanyol amb diferència, això es deu a un equip professional molt consolidat, amb més de trenta anys d’experiència. Som centre de referència en trasplantament de pulmó a Catalunya, Aragó i Illes Balears i a Portugal per a trasplantament de pulmó infantil”, avalua el Dr. Alberto Jauregui, cap del Servei de Cirurgia Toràcica i Trasplantament Pulmonar de Vall d’Hebron. “Malgrat la pandèmia, hem mantingut aquest lideratge, hi ha molt pocs hospitals arreu del món que facin més de 50 trasplantaments pulmonars a l’any i en som un d’ells. S’ha d’agrair no només als professionals de cirurgia toràcica i trasplantament de pulmó sino també a pneumologia, anestèsia, UCI i infermeria per la seva expertesa professional i qualitat humana”. “El nostre agraïment més gran és per als donants i les famílies, que són els vertaders herois de les històries dels trasplantaments”, rebla el Dr. Alberto Jauregui.

L’any passat Vall d’Hebron va convertir-se en el primer centre de l’Estat en realitzar un trasplantament pulmonar a un pacient post-COVID. Es tracta d’un home de 51 anys que va rebre un trasplantament dels dos pulmons després de 122 dies connectat a un dispositiu ECMO a l’UCI a causa de la malaltia. La inflamació provocada pel coronavirus havia causat danys irreversibles als pulmons. A més, l’Hospital Infantil va fer per primera vegada a Espanya un transplantament de pulmons en aturada cardíaca controlada (asistòlia controlada) a un nadó per trasplantar-los a un receptor pediàtric menor de 24 mesos.

A Vall d’Hebron va realitzar-se al llarg de l’any passat un total de 277 trasplantaments, superant la xifra de l’any anterior, quan se’n van fer 265. Aquesta xifra converteix Vall d’Hebron en líder en nombre de trasplantaments a Catalunya, seguit per l’Hospital de Bellvitge (259) i per l’Hospital Clínic (239). A més, l'Hospital Infantil va ser, amb 35 intervencions, el centre que més trasplantaments va fer a Catalunya.

Per tipus d'òrgan trasplantat, s’han fet 121 trasplantaments de ronyó adults i 6 pediàtrics. Segueix el pulmonar, amb 86 trasplantaments (80 adults i 6 pediàtrics), i el tercer lloc l'ocupa l'hepàtic, del qual se n'han fet 61 (41 adults i 20 pediàtrics). En trasplantament cardíac s'han fet 4 operacions, totes en pacients pediàtrics.

Share it:

Notícies relacionades

Professionals

Subscribe to our newsletters and be a part of Campus Life

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.