Vall d’Hebron rep el premi Hospitals TOP 20 d’IQVIA en la categoria d’Àrea d’UCI

El programa d'avaluació d'aquests guardons es basa en indicadors objectius obtinguts, tant a hospitals públics com privats de tot l'Estat.

26/11/2021

L'Hospital Universitari Vall d'Hebron ha estat guardonat amb els premis Hospitals TOP 20 d'IQVIA dins la categoria Àrea UCI, nivell II: hospitals amb neurocirurgia. El guardó distingeix la tasca de les diferents unitats de cures intensives de Vall d’Hebron, tant l’UCI de l’Hospital General, com l’UCI Pediàtrica, l'UCI de Neonatologia o la de l’Hospital de Traumatologia, Rehabilitació i Cremats. El programa d'avaluació d'aquests guardons es basa en indicadors objectius obtinguts a partir de dades que es registren de forma rutinària, tant a hospitals públics com privats de tot l'Estat. La 22ena edició d'aquests guardons ha estat marcada per l'impacte de la pandèmia al sistema hospitalari. Els indicadors que s'han tingut en compte són: mortalitat hospitalària en pacients crítics, utilització de l'UCI, estada hospitalària del pacient crític, estada en la unitat de crítics, percentatge de pacients amb traqueotomia i percentatge de pacients amb ventilació mecànica. 

Enguany, els premis Hospitals TOP 20 d'IQVIA han reconegut tant la gestió global dels hospitals més eficients en funció de les seves dimensions i gestió com els hospitals més avançats en diverses àrees. L'UCI de Vall d'Hebron, la que va tenir més llits d'Espanya durant la primera onada de COVID-19, ha estat distingida amb els premis Hospitals TOP 20 d'IQVIA.

Durant el pic de la pandèmia, l'UCI de Vall d'Hebron va sextuplicar la seva capacitat. En dues setmanes, va passar dels 56 llits de l'UCI estructural (el 14 de març ja hi havia 70 pacients crítics ingressats) a més de 300 llits de crítics. Aquest procés es va dur a terme reconvertint altres unitats i habilitant nous espais (com l'antiga UCI, en desús fins llavors, l'espai de Simulació o la nova àrea d'Hemodiàlisi) per acollir més llits. Ja el juny de 2021, l'UCI de Vall d'Hebron va superar els mil pacients crítics per COVID-19.

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Campus Life

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.