Més de 3.500 pacients vulnerables ja han estat vacunats de la COVID-19 a Vall d’Hebron

Els pacients vulnerables són els trasplantats d’òrgans sòlids, els trasplantats de progenitors hemopoiètics, els pacients oncològics en tractament amb quimioteràpia i els que tenen neoplàsies hematològiques.

16/04/2021

Els pacients oncològics, hematològics i trasplantats són persones que per la seva patologia són vulnerables a tot tipus d’infeccions, sobretot les més agressives com ara la del SARS-CoV-2. Per aquest motiu, aquest col·lectiu és dels primers a ser vacunats en la campanya de vacunació de la COVID-19.

Així, l’Hospital Universitari Vall d’Hebron des de mitjans de febrer fins a data 30 de març ja ha administrat la primera dosi a 3.499 pacients amb aquest tipus de patologies, dels quals 928 han rebut també la segona dosi. Primer es van convocar els pacients trasplantats d’òrgans sòlids (ronyó, fetge i pulmó) i els trasplantats de progenitors hemopoiètics (de medul·la òssia). Posteriorment, s’han vacunat els pacients oncològics en tractament amb quimioteràpia o que fa menys de tres mesos que l’han acabat i pacients amb neoplàsies hematològiques. El ritme de vacunació actual d’aquests col·lectius a Vall d’Hebron és d’entre 200 i 250 pacients cada dia.

“Prioritzar aquests pacients és indispensable”, assegura la Dra. Magda Campins, cap del Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia, “perquè són persones immunodeprimides; és a dir, que la seva patologia provoca que el sistema immunitari no desenvolupi els mecanismes de defensa suficients per combatre el virus”.

Els pacients amb esclerosi múltiple i amb immunodeficiències primàries, grups prioritaris

Des del 8 d’abril, els pacients amb esclerosi múltiple estan sent vacunats, començant amb els que tenen un grau més elevat de discapacitat, els que reben tractaments immunosupressors i els de més edat. A partir del 19 d'abril es vacunaran els pacients amb immunodeficiències primàries a partir dels 16 anys excepte els dèficits d’IgA.

Share it:

Notícies relacionades

Professionals

Subscribe to our newsletters and be a part of Campus Life

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.