Vall d’Hebron participa en el cribatge massiu per realitzar proves PCR als barris de Torre Baró i Besòs a Barcelona

Les PCR s’han realitzat a persones asimptomàtiques en dos barris que en les últimes setmanes van presentar una freqüència alta de casos de COVID-19

19/08/2020

Vall d’Hebron ha participat en el cribatge massiu per detectar casos de COVID-19 en persones asimptomàtiques als barris de Torre Baró i Besòs a Barcelona. En el cas de Torre Baró, que pertany a la zona d’influència de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, el personal d’infermeria ha realitzat la presa de mostres PCR dissabte 15 d’agost i diumenge 16 d’agost i els Laboratoris Clínics de Vall d’Hebron s’han ocupat del seu processament. A Besòs, la recollida de mostres s’ha realitzat del dilluns 17 d’agost fins al dimecres 19 d’agost i la participació de Vall d’Hebron ha consistit en el processament de les PCR per part dels Laboratoris Clínics.   

“Aquestes noves proves intensives no substitueixen en cap cas aquelles PCR que s’estan fent ja de forma rutinària a pacients que presenten alguna simptomatologia, sinó que tenen per objectiu detectar aquelles persones asimptomàtiques en barris que en les últimes setmanes han presentat una freqüència alta de casos de COVID-19 per tal d’intentar tallar les cadenes de transmissió”, destaca la Dra. Rocio Cebrián, subdirectora assistencial de Vall d’Hebron. Un cop disponible el resultat de les PCR, Vall d’Hebron l’ha comunicat a Atenció Primària i l’Agència de Salut Pública de Barcelona. En cas que la prova hagi estat positiva, s’ha prescrit un aïllament de 14 dies del pacient i s’ha fet un estudi dels seus contactes per tal d’establir les cadenes de transmissió.  

En el cas de Torre Baró, el personal d’infermeria de l’Hospital Universitari Vall Hebron ha realitzat la presa de mostres PCR el dissabte 15 d’agost i el diumenge 16 d’agost al Casal de Barri Torre Baró en horari de 9 de matí a 19 hores. “Hem fet la recollida de mostres, ens hem ocupat de l’organització i gestió del cribatge massiu i hem vetllat pel compliment de les mesures de distanciament i higièniques al llarg de tot el procés”, destaca Mª Àngels Barba, directora d’Infermeria de Vall d’Hebron.

Els Laboratoris Clínics de Vall d’Hebron han tingut els resultats de les mostres PCR en menys de 24 hores tant a Torre de Baró com a Besòs. “De cara a controlar la difusió de la malaltia, tan important és fer PCRs a la població que ho necessiti com tenir un temps de resposta curt de cara a procedir a l’aïllament de la persona infectada i la cerca dels contactes que hagi pogut tenir”, coincideixen el Dr. Tomàs Pumarola, cap de Servei de Microbiologia, i la Dra. Gemma Codina, cap de la Unitat de Virologia i Biologia Molecular del Laboratori de Microbiologia de Vall d’Hebron. 

En total, a Torre Baró s’han realitzat un total de 835 proves PCR (447 a dones i 388 a homes) a persones sense simptomatologia de COVID-19, sense cap límit d’edat. Un total de 23 de les PCR realitzades (2,75%) han resultat positives.  Respecte a Besòs, les PCR s’han realitzat del 17 al 19 d’agost en una àrea sanitària mòbil. De les 1611 proves PCR realitzades (824 a dones i 787 a homes), un total de 49 (3,06 %) han estat positives.  

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Campus Life

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.