Vall d’Hebron renova el parc de desfibril·ladors

Els aparells estaran instal·lats per totes les àrees d’assistència com ara a les Urgències, les UCI, les consultes externes o les plantes d’hospitalització.

09/08/2020

L’Hospital Universitari Vall d’Hebron ha adquirit 130 nous desfibril·ladors d’última generació que substituiran el total d’equips que hi havia fins ara. Els aparells estaran instal·lats per totes les àrees d’assistència com ara a les Urgències, les UCI, les consultes externes o les plantes d’hospitalització, perquè se’n faci ús en el cas que qualsevol persona pateixi una aturada cardiorespiratòria.

Gràcies a aquesta renovació, que s’està fent durant els mesos de juliol i agost, tots els desfibril·ladors que hi haurà ara a Vall d’Hebron seran del mateix model, de manera que el procés de formació en el seu ús entre els professionals se simplifica. Aquest nou model de desfibril·lador, que disposa també de marcapassos i pulsioximetria, es pot fer servir tant en mode DEA (desfibril·lador extern automàtic) de manera que el pot fer servir qualsevol persona, com en mode manual (es requereix una formació prèvia). L’adquisició dels 130 aparells s’ha fet gràcies a l’aportació del Catsalut.

Què és la desfibril·lació?

La desfibril·lació és l'aplicació brusca i breu d'un corrent elèctric d'alt voltatge per detenir i revertir les arítmies cardíaques ràpides (taquicàrdia ventricular sostinguda, fibril·lació ventricular). El desfibril·lador, a través d’uns elèctrodes que es col·loquen al tòrax del pacient, analitza el ritme cardíac i detecta si necessita tractament elèctric o no. L’aparell diagnostica i tracta l’aturada cardiorespiratòria quan la causa és la fibril·lació ventricular o la taquicàrdia ventricular, i restableix el cor al ritme cardíac  efectiu. Posteriorment a la descàrrega elèctrica, la persona que intenta reanimar el pacient ha d’aplicar les maniobres de reanimació cardiopulmonar per facilitar que el cor i pulmons tornen a funcionar normalment.

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Campus Life

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.