El director de l’OMS cita el discurs d’Aroa López, infermera del Servei d’Urgències, per lloar la tasca dels professionals sanitaris

Aroa López va parlar en nom de tots els sanitaris i de tothom qui ha estat a la primera línia en la lluita contra la pandèmia del coronavirus. 

19/07/2020
El director de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, s’ha fet ressò del discurs que Aroa López, infermera supervisora del Servei d’Urgències de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, va fer el passat 16 de juliol durant l’Homenatge d’Estat a les víctimes de la COVID-19. Ho ha fet durant la seva intervenció en la sessió informativa de l’OMS del 17 de juliol per destacar la contribució dels sanitaris en la lluita contra el coronavirus.
 
Les paraules que Tedros va citar d’Aroa López van ser les següents:
 
“Hem donat tot el que teníem. Hem treballat al límit de les nostres forces. I hem tornat a entendre, potser millor que mai, per què triem aquesta professió: cuidar i salvar vides. Encara que molts companys van haver de donar la seva pròpia vida per a això.
Hem cobert necessitats bàsiques i emocionals. Hem estat missatgers de l'últim adéu per a persones grans que morien soles, escoltant la veu dels seus fills a través d'un telèfon. Hem fet videotrucades, hem donat la mà, i ens hem hagut d'empassar les llàgrimes quan algú ens deia «no em deixis morir sol»”.  
 
L’Homenatge d’Estat va tenir lloc a Madrid la setmana passada en memòria de les víctimes de la COVID-19. Aroa López va parlar en nom de tots els sanitaris i de tothom qui ha estat a la primera línia en la lluita contra la pandèmia del coronavirus. A l’acte també hi van parlar Hernando Calleja, germà del periodista José María Calleja, mort per la COVID-19, i el rei d’Espanya, Felip VI. El director de l'OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, aquell dia va ser també present a l’acte.
 
Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Campus Life

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.