‘El País’ ha entrevistat el Dr. Albert Salazar, gerent de Vall d’Hebron

El Dr. Albert Salazar destaca que l’anticipació amb què l’hospital va afrontar la pandèmia del coronavirus va ser clau per evitar el col·lapse i assegura que això va permetre a Vall d’Hebron guanyar terreny i gestionar amb èxit l’emergència sanitària.

30/06/2020

El País ha entrevistat al Dr. Albert Salazar, gerent de Vall d’Hebron, que destaca la previsió amb què va actuar l’hospital davant la pandèmia de coronavirus. Ja des de finals de febrer, “una de les claus de com va respondre l'hospital és que ens vam anticipar. Vam començar quinze dies abans a no minimitzar la situació. No ens imaginàvem el que era, però no la vam minimitzar”, reflexiona el Dr. Albert Salazar: “Vam començar a Urgències a separar circuits, a fer sospites de pneumònies no filiades que podien ser per COVID, independentment que en aquell moment només calia fer proves a aquelles que venien d'Itàlia”.

A parer seu, això va permetre a Vall d’Hebron guanyar terreny i gestionar amb èxit l’emergència sanitària. “Ens vam quedar a un parell de dies d'estar col·lapsats. Quan l'epidèmia es va aturar, estàvem amb 700 llits amb COVID-19 i érem a 50 llits del col·lapse. Dos dies més i ho hauríem omplert tot. Vam estar a punt”, explica el Dr. Albert Salazar.

A l’entrevista d’El País, el gerent exposa que Vall d’Hebron desenvolupa ara el pla d’adaptació per tornar a la seva activitat habitual sense desfer tota la transformació viscuda per l’hospital per tenir “una reserva estratègica” que permeti afrontar rebrots de COVID-19 en cas necessari.

Sobre els reptes de futur de Vall d’Hebron, el Dr. Albert Salazar destaca la necessitat de reforçar l’abordatge del pacient crònic, per tal de “donar resposta a la demanda comunitària, com un hospital comarcal, i alhora, a la demanda d’alta especialització”. També posa en relleu que el Servei d’Urgències ha de ser “potent, ben dotat i professionalitzat” i que ha de comptar amb “dispositius al territori” i també “amb unitats d'observació i curta estada”. A més, assenyala que, de cara a reduir les llistes d’espera, “més que mai la priorització clínica és important”. Vall d’Hebron ja té dins el termini de garantia les llistes d’espera de cirurgia cardíaca i oncològica.  

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Campus Life

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.