Un terç dels ciutadans atesos per l’equip de Psiquiatria de Vall d’Hebron en el marc de la pandèmia de COVID-19 demanen suport emocional per ansietat

Des de que es va posar en marxa aquest servei de teràpies virtuals, que és públic i obert a tota la ciutadania, l’equip de Psiquiatria ja ha atès un centenar de persones, tant per via telefònica com per videotrucada. 

11/04/2020

Una tercera part de les persones que han sol·licitat el nou servei de suport emocional que ofereix el Servei de Psiquiatria de Vall d’Hebron pateix ansietat. “Aquest i altres trastorns psicoemocionals són respostes habituals de l’organisme davant d’una situació extraordinària com la que està vivint tota la societat en el marc de la pandèmia de COVID-19”, explica el Dr. Antoni Ramos Quiroga, cap del Servei de Psiquiatria de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron.

Després de l’ansietat, la següent tipologia de demanda té a veure amb la dificultat de relació amb la família amb el confinament o la dificultat de maneig de familiars que tenen diversitat funcional. També hi ha una petita part de les persones que tenen demandes relacionades amb el dol de persones difuntes i d’altres que pateixen problemes de salut.

Des de que es va posar en marxa aquest servei de teràpies virtuals, que és públic i obert a tota la ciutadania, l’equip de Psiquiatria ja ha atès un centenar de persones, tant per via telefònica com per videotrucada. Per demanar el suport emocional només cal entrar a l'apartat sobre el coronavirus SARS-CoV-2 que es troba a la pàgina web del Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus, omplir el formulari i en menys de 48 hores els professionals es posen en contacte amb la persona.

Share it:

Notícies relacionades

Professionals

Subscribe to our newsletters and be a part of Campus Life

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.