Vall d’Hebron recull més d’11 tones de roba usada per donar-la per a fins socials

Es tracta de 25.000 peces de roba que tindran una segona vida gràcies a la col·laboració amb la Fundació Humana

10/02/2020

L’organització Humana Fundación Pueblo para Pueblo ha recollit 11.500 quilograms de tèxtil usat a Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus durant el 2019. És l’equivalent a 25.000 peces de roba que tindran una segona vida gràcies a la reutilització o el reciclatge. La Fundació Humana promou des de 1987 la protecció del medi ambient mitjançant la reutilització del tèxtil i duu a terme programes de cooperació a l’Àfrica, Amèrica Llatina i Àsia, a més d’ajudar al territori més proper.

Aquestes 11,5 tones de roba s’han recollit a Vall d’Hebron a través de tres contenidors on personal del Campus, pacients i familiars i veïns han anat dipositant-les durant tot l’any passat. Gràcies a les seves donacions, s’evitarà l’emissió de 36 tones de CO2 a l’atmosfera, calcula Humana Fundación Pueblo para Pueblo.  “Trobem que es tracta d’una iniciativa molt interessant dins l’economia circular, aquestes 25.000 peces de roba recollides a Vall d’Hebron en comptes de convertir-se en residus tindran una segona vida i donaran servei a altres persones”, explica Mercè Martin, cap de la Unitat de Neteja i Altres Serveis Externs, del Servei d’Hoteleria.

Un 52% de les peces de roba recollides per Humana Fundación Pueblo para Pueblo són reutilitzades: en un 13% tenen com a destinació les botigues de roba sostenible d’Humana a Catalunya i un 39% s’exporta, principalment a l’Àfrica. El 37% de les robes que es troben en un estat que no permet la seva reutilització es ven a empreses de reciclatge perquè elaborin altres productes, com mantes, aïllants o draps per a la indústria d’automoció. A més, Humana genera un lloc de feina per cada 36.000 kg de tèxtil recollit i té un total de 650 empleats.

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Campus Life

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.