Vall d’Hebron celebra la Jornada del Dia Mundial contra el Càncer

A Vall d’Hebron fem una assistència del càncer d’alta qualitat vinculada a la recerca clínica i translacional.

04/02/2020

El càncer cada dia és una malaltia més freqüent. Per tal de combatre’l, a Vall d’Hebron fem una assistència d’alta qualitat vinculada a la recerca clínica i translacional, que aplica el coneixement de la investigació a la prevenció i el tractament dels casos clínics. Som referència de l’oncologia clínica en tots els àmbits, tant en l’oncologia de l’adult com la pediàtrica.

Amb motiu del Dia Mundial contra el Càncer, i per seguir impulsant la divulgació d’aquesta malaltia tan estesa, avui a Vall d’Hebron hem celebrat la Jornada del Dia Mundial contra el Càncer, que ha començat amb una conferència científica a càrrec de Manuel Serrano, de l'Institut de Recerca Biomèdica (IRB), titulada "Senescència cel·lular i càncer".

Posteriorment ha tingut lloc la taula rodona “Diagnòstic de càncer: i ara què?”, moderada per la periodista de TV3 Cristina Riba. A la taula hi han participat professionals especialitzats de diferents perfils: oncologia, psicooncologia, infermeria, treball social i també pacients. El Dr. Antonio Gil-Moreno, cap del Servei de Ginecologia i Obstetrícia de l'Hospital Vall Hebron i cap del Grup de Recerca Biomèdica en Ginecologia del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), ha explicat quin és el procediment que se segueix en el moment delicat que el metge oncoginecòleg ha de dir a la pacient que té un tumor: “Nosaltres som qui rebem a les pacients en la majoria dels casos i els donem la primera notícia. És un xoc tant per a ella com per a la família, i per això li hem d’explicar bé quin és el millor tractament en funció de l'estat o de la fase en què es troba la seva malaltia. Posteriorment, hem d’activar el comitè multidisciplinari que portarà el cas (composat per professionals de cirurgia, oncologia mèdica, oncologia radioterapèutica, patologia, radiologia, anestèsia, etc.)." A més, un professional d’infermeria porta el rol de gestor de casos, i s’encarrega de coordinar que es facin totes les proves diagnòstiques al més aviat possible perquè es pugui planificar com abans millor l’estratègia terapèutica consensuada amb tots i totes les professionals que intervindran.

Per la seva banda, la Dra. Judith Balmaña, cap del Grup de Genètica del Càncer Hereditari del Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO) i adjunta al Servei d’Oncologia Mèdica de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, ha parlat de la importància de la realització dels assajos clínics des del punt de vista del pacient. “Aquests assajos són una oportunitat per als pacients oncològics, ja que els permeten tenir accés a nous fàrmacs”, ha detallat la Dra. Balmaña.

Un cop finalitzada la Jornada, la Dra. Anna Santamaria, cap de l'Àrea d'Oncologia del VHIR, cap del Grup de Recerca en Urologia del VHIR i membre del comitè organitzador de la Jornada, ha valorat en nom del comitè la importància de l’organització d’actes com aquest. ”Tenim la convicció que part de la missió dels investigadors és apropar el coneixement de la malaltia tant als pacients com a la societat en general. Avui hem gaudit d'una bona estona de ciència amb un ponent referent en el camp de l'oncologia i hem celebrat junts, pacients, familiars, amics i professionals, els avenços assolits i les ganes de seguir endavant per trobar la cura del càncer, que esperem que sigui en un futur més proper que llunyà.”

El públic assistent ha pogut gaudir també d’un concert de gòspel a càrrec de la coral Bella Quirze Band que ha servit com a cloenda de la Jornada.

Share it:
Professionals

Subscribe to our newsletters and be a part of Campus Life

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.