Els serveis de Farmàcia, Psiquiatria i Nefrologia recullen el Premi OAT Adherència a Vall d’Hebron

El premi OAT Adherència en Farmàcia Hospitalària és un reconeixement públic a les entitats i persones que en l’àmbit de la salut han desenvolupat projectes o plans per millorar l’adherència als tractaments de persones amb malalties cròniques.

12/12/2019

El Dr. Daniel Seron, cap del Servei de Nefrologia de Vall d’Hebron, la Dra. Maria Queralt, cap del Servei de Farmàcia, i el Dr. Josep Antoni Ramos Quiroga, cap del Servei de Psiquiatria, han estat els encarregats de recollir el Premi OAT Adherència en la categoria de Farmàcia pel Programa interdisciplinari per a la millora de l’adherència al tractament immunosupressor en pacients trasplantats de ronyó. L’objectiu del guardó és contribuir al reconeixement públic de les entitats i persones que han desenvolupat projectes i plans per millorar l’adherència als tractaments dels pacients crònics.

En l’acte d’entrega del reconeixement, a més, hi ha participat el Dr. Antonio Roman, Director Assistencial de Vall d’Hebron, el Sr. José Luis Casteig, CEO del Grup OAT i la Sra. María Teresa Valle, directora de VA&P d’Amgen.

El Grup OAT és una organització independent i multidisciplinària que ofereix solucions integrals basades en les àrees d’adherència, cronicitat i pacients. Organitza aquest premi, que ja compta amb dues edicions, amb la voluntat de donar suport a projectes que millorin la salut i la qualitat de vida dels pacients.

El Programa interdisciplinari per a la millora de l'adherència al tractament immunosupressor en pacients trasplantats de ronyó

El programa està orientat a pacients que han estat trasplantats de ronyó i en els quals han transcorregut entre tres i 24 mesos des de la intervenció. S’estructura en 8 sessions d’1,5 hores en què participa un grup terapèutic format per entre 10 i 15 persones.

Actualment, s’estan avaluant els resultats dels 10 pacients que ja hi han participat. Es pretén demostrar que la intervenció psicològica grupal millora l'estat dels pacients trasplantats i millora l'adherència. D'aquesta manera, també disminuiria la probabilitat de presentar nivells de fàrmac infraterapèutics i la simptomatologia ansiosa i depressiva. A partir del mes de gener, es preveu que entre 10 i 12 persones trasplantades s’incorporin també al programa multidisciplinari enfocat al compliment del tractament en aquests pacients, fonamental en l’evolució de la malaltia.

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Campus Life

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.