El Servei d'Oncohematologia Pediàtrica de Vall d'Hebron acull una doctora becada per Aspanoa

La pediatra Alba Fernández farà una estada d'un any a Vall d'Hebron per especialitzar-se en oncologia i hematologia infantil gràcies a un projecte de formació de l'Associació de Pares de Nens Oncològics d'Aragó

20/11/2019

La Dra. Alba Fernández, pediatra que va finalitzar la residència el passat mes de maig, farà una estada formativa d'un any en el Servei d'Oncohematologia Pediàtrica de Vall d'Hebron, que lidera el Dr. Lucas Moreno, gràcies a una beca de Aspanoa (Associació de Pares de Nens Oncològics d'Aragó). Es tracta d'una associació fundada el 1988 amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida dels nens amb càncer, donar suport als seus pares i impulsar la investigació.

Aspanoa ofereix projectes de formació, millora de la qualitat assistencial i humanització oncohematologia pediàtrica. En el cas dels projectes de formació, estan dirigits a professionals sanitaris de les àrees terapèutiques relacionades amb el càncer infantil. "Vaig triar Vall d'Hebron per fer la meva estada formativa per ser un centre amb una gran experiència en pacients pediàtrics amb tumors sòlids, hematològics i en trasplantament", explica la Dra. Alba Fernández, que abandona Saragossa per instal·lar-se a Barcelona. La Dra. Alba Fernández s'especialitzarà en Onco-Hematologia pediàtrica a Vall d'Hebron gràcies al projecte formatiu d’Aspanoa, que té una dotació de 30.000 euros.

El Dr. Lucas Moreno, Director Clínic del Servei d'Oncohematologia Pediàtrica, valora de forma molt positiva la col·laboració entre Vall d'Hebron i Aspanoa. "És una associació que té un compromís molt ferm amb els nens amb càncer, només l'any passat va ajudar a 196 menors en diferents fases de la malaltia", destaca. Per part de Vall d'Hebron, Lucas Moreno posa en relleu que es tracta d'un hospital que atén uns 120 pacients nous d'oncologia infantil a l'any. "Durant la seva estada formativa, la Dra. Alba Fernández tindrà ocasió de veure el dia a dia d'un dels centres més grans de l'Estat, que atén casos d'una complexitat molt alta i és re preferent en tumors com el sarcoma, el neuroblastoma o el trasplantament de progenitors hematopoètics", exposa.

Vall d'Hebron, referent de l'tractament de l'càncer en nens i adolescents de l'Estat

El Servei d'Oncologia i Hematologia Pediàtriques de Vall d'Hebron és, segons les dades del Registre Espanyol de Tumors Infantils (RETI), un dels centres que més nens i adolescents tracta de l'Estat, i és centre de referència per al trasplantament de progenitors hematopoètics o cèl·lules mare (més conegut com "trasplantament de medul·la òssia"), amb més de 1.300 realitzats i altres tumors com sarcomes i neuroblastoma. L'Hospital de Dia d'Oncologia i Hematologia Pediàtrica atén fins a 3.600 visites l'any per rebre tractament i fins a 7.600 visites per consultes.

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Campus Life

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.