Carme Vallès coordina la primera jornada dels infermers de donació i trasplantament per compartir experiències

La jornada 'Compartint experiències, mirant cap al futur' té com a objectiu visibilitzar el rol de tots els professionals que intervenen en un procés de donació i trasplantament d’òrgans

05/06/2019

Amb el títol ‘Compartint experiències, mirant cap al futur’ avui s’ha celebrat la I Jornada d’Infermeria relacionada amb la Donació i el Trasplantament.  “Sense els equips d’infermeria un procés de donació i trasplantament d’òrgans no seria possible i són professionals que sovint queden amagats, hem procurat visibilitzar el seu rol”, explica la supervisora d’infermeria Carme Vallès, de la Coordinació de Programes de Donació i Trasplantament d’òrgans i teixits.

Al llarg de la jornada s’han analitzat els reptes actuals en el procés de donació d’òrgans i teixits i els nous paradigmes en les tècniques de perfusió en el procés de donació i trasplantament. També han estat objecte de debat les darreres novetats en el procediment ex-viu pulmonar, els dispositius d’assistència ventricular a domicili o els punts crítics en el procediment quirúrgic de l’implant pulmonar, així com la investigació en l’àmbit de la infermeria de donació i trasplantament. “Aquesta jornada, que neix amb ànims d’esdevenir anual, vol ser un punt de trobada i posada al dia per als infermers de donació i trasplantament, oberta a professionals d’altres hospitals”, reflexiona Carme Vallès. En aquesta primera jornada han participat 130 assistents d’arreu de Catalunya.

La humanització i sensibilització del procés de trasplantament i donació també ha tingut el seu espai. Com millorar l’estada a l’UCI pediàtrica dels nens que esperen un òrgan i el concepte de mort i dignitat al final de la vida han estat entre els temes tractats.

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Campus Life

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.