Ángeles Peñuelas, infermera oncològica, assisteix al VIII Fòrum Contra el Càncer

Ángeles Peñuelas, adjunta d'Infermeria Oncològica del Servei d'Oncologia Mèdica, ha assistit a la VIII edició del Fòrum Contra el Càncer, organitzat per l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC).

08/02/2019

El passat 4 de febrer, amb motiu del Dia Mundial contra el Càncer, l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) va organitzar la VIII edició del Fòrum Contra el Càncer, centrat en el tema: “El dolor emocional de les persones amb càncer i de les seves famílies, estem responent?”. Presidit per la Reina, com a Presidenta d'Honor amb caràcter permanent de l’AECC i la Fundació Científica AECC, l'esdeveniment va comptar amb la presència de la Ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social, María Luisa Carcedo; el president de l’AECC Ignacio Muñoz Pidal, així com diferents professionals sanitaris, pacients i familiars.


Per part de Vall d’Hebron, va assistir Ángeles Peñuelas, adjunta d'Infermeria Oncològica del Servei d'Oncologia Mèdica de l'Hospital Universitari Vall d’Hebron i infermera oncològica de recerca clínica del Vall d’Hebron Institut d'Oncologia (VHIO). Una de les claus del Fòrum d'aquest any ha estat la participació de pacients i familiars com a fil conductor al llarg de tot l'esdeveniment, deixant patent el que significa per a ells el “dolor emocional” i el que suposa poder tenir accés a atenció psicològica al llarg del procés de la malaltia. 236.000 persones afectades per càncer necessitarien rebre atenció psicològica especialitzada.


En aquest sentit, Ángeles Peñuelas va destacar el paper de la infermeria, acompanyant el pacient i família, creant vincles que afavoreixen la detecció precoç d'una adaptació i acceptació ineficaç i va posar de manifest que “és necessària la presència dels psicooncòlegs dins dels equips multidisciplinaris perquè són ells els que tenen la formació necessària per a ajudar els pacients i famílies a canalitzar de forma més efectiva les emocions negatives”.

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Campus Life

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.