Ricard Ferrer nou vicepresident de la Sociedad Española de Medicina Intensiva, Crítica y Unidades Coronarias

El cap del grup de Recerca en Shock, Disfunció Orgànica i Ressuscitació (SODIR) del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), el Dr. Ricard Ferrer, és el nou vicepresident de la Sociedad Española de Medicina Intensiva, Crítica y Unidades Coronarias (SEMICYUC). El nomenament es va fer efectiu el passat 20 de juny, a l’assemblea de l’entitat. La nova junta la lidera la Dra. Mari Cruz Martín Delgado, de l’Hospital Universitari de Torrejón, a qui el Dr. Ferrer substituirà en el càrrec l’any 2019.

17/07/2017

Aassegura que “és il·lusionant dedicar un temps i un esforç a intentar fer-la créixer”. A la vegada, confia que la feina de la junta directiva i la seva presidència, d’aquí a dos anys, ajudi “a què els pacients crítics rebin la millor assistència per part de professionals motivats i excel·lentment preparats”.

Pel Dr. Ferrer, l’especialitat de medicina intensiva està “en plena maduresa” i viu un moment de “recanvi generacional”. També, “hi ha moltes especialitats interessades en el pacient crític i això implica que hem de fer un esforç addicional per ser la referència d’aquests pacients greus”. El nou període que inicia la SEMICYUC també s’enfronta a una fugida de talent a altres països amb millors condicions laborals i a l’envelliment dels equipaments provocat per la crisi econòmica.

 

Adaptar-se a les noves tecnologies

El fet que els centres hospitalaris se centrin cada vegada més en els pacients aguts i greus fa que, segons el Dr. Ferrer, la medicina intensiva sigui “una especialitat de futur”. Però “s’acosten molts canvis lligats a les noves tecnologies que portaran un canvi de paradigma, la telemedicina, el big data, la intel·ligència artificial, l’automatització de moltes tasques”, i això obliga als especialistes a preparar-se “per aquest futur, que ja està arribant, sense oblidar l’empatia amb els pacients i les seves famílies”.

 

El Dr. Ricard Ferrer

El Dr. Ricard Ferrer és cap del Servei de Medicina Intensiva Vall d’Hebron des del setembre del 2016 i coordinador del grup de Recerca en Shock, Disfunció Orgànica i Ressuscitació (SODIR) del VHIR. És llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona i les seves àrees d’interès són la sèpsia greu i xoc sèptic, les infeccions nocosomials i la síndrome de distrès respiratori agut.

És l’investigador principal o coinvestigador a més de 20 assaigs clínics i autor o coautor a més de 90 publicacions indexades. També és coordinador de la Xarxa de Recerca Edusepsis, investigador del CIBER Malalties Respiratòries i representant de l’Estat al consell de l’European Society of Intensive Care Medicine (ESICM). A la vegada, és membre del comitè científic de la Fundació Life-Priority ESICM i del comitè directiu i del comitè científic de la Surviving Sepsis Campaign.

Share it:

Notícies relacionades

Professionals

Subscribe to our newsletters and be a part of Campus Life

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.