Dra. Montserrat Munill Ferrer

Institutions of which it is part

Children's Hospital and Woman's Hospital

Paediatric Maxillofacial Surgery

Head of Unit

Sóc metge adjunt del Servei de Cirurgia Maxil·lofacial de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron. Actualment  sóc cap de la Unitat de Cirurgia Maxil·lofacial pediàtrica de l'Hospital Infantil.

Curriculum

He realitzat la formació Universitària a la Universitat Autònoma de Barcelona (1983-1989) i l'especialitat en Cirurgia Oral i Maxil.lofacial a l'Hospital Universitari Vall d'Hebron (1990-1994). Des de l'any 2000 sóc llicenciada en Odontologia per la Universitat de Barcelona.
Sóc metge adjunt del Servei de Cirurgia Maxil.lofacial de l'Hospital Vall d'Hebron des de l'any 1996, i des de l'any 2014 sóc cap de la Unitat de Cirurgia maxil.lofacial pediàtrica de l'hospital.
He estat professora associada a la Unitat d'Anatomia de la Facultat de Medicina, Departament de Ciències Morfològiques, Universitat Autònoma de Barcelona (1996- 2014).
He estat tutor de residents de Cirurgia Maxil.lofacial, a l'Hospital Vall d'Hebron ( 2008- 2012), i sóc professora associada clínica de Cirurgia maxil.lofacial a l'HUVH  (Universitat Autònoma de Barcelona).
Els meus interessos al llarg d'aquests anys han sigut: 
- l'oncologia de cap i coll, i la seva cirurgia reconstructiva, 
- la patologia obstructiva de glàndules salivals amb la implementació de la Sialendoscòpia, de la qual hem estat pioners al país, i 
- la patologia malformativa infantil, a destacar la fissura llavi-palatina i les malformacions craniofacials.
 Els últims anys he desenvolupat la meva tasca a la Unitat de cirurgia maxil.lofacial pediàtrica de l'hospital. El meu principal objectiu és estructurar, consolidar i avançar en l'atenció de la patologia malformativa craniofacial i de la fissura llavi-palatina. 
Un objectiu paral.lel és el desenvolupament i implementació de l'atenció odontològica terciària per als pacients amb patologia de base greu els quals no poden ser atesos fora de l'estructura hospitalària, i el desenvolupament i implementació de l'atenció ortopèdica/ortodòntica terciària, necessària per al correcte tractament de la patologia malformativa craniofacial i de fissura llavi-palatina.
Sóc integrant del Comitè de Fissura llavi-palatina i del Comitè de Malformacions craniofacials, i participo en d'altres comitès de l'hospital. Sóc membre de la Comissió de Malalties minoritàries.
Som part de la Xarxa Europea de Referència de Malformacions craniofacials (ERN CRANIO) i de COST (European Cooperation in Science and Technology) Action CA16234_ European Cleft and Craniofacial Initiative for Equality in Care (2017-2021).
Formo part de la junta de la Sociedad Española de Fisuras Faciales (SOCEFF), de la qual sóc vicepresidenta.
Des de la Unitat, mantenim relació amb associacions de pacients, entre les quals destaca l'Associació de Fissurats de Catalunya (FÍCAT)
Participo, en cooperació internacional, a la ONG Operation Smile i, des de la unitat, hem iniciat col·laboració amb l'ONG Smile Train. L'objectiu de les dues ONG és el tractament integral del nen amb Fissura llavi-palatina. 
Al llarg d'aquests anys he participat i coordinat l'organització de diversos cursos: tan en Sialendoscòpia com en patologia malformativa infantil (Ortopèdia funcional maxil·lar i modelatge nasoalveolar del pacient fissurat, Cirurgia craniofacial, i Insuficiència velofaríngia del pacient fissurat)
Pertanyo al grup de recerca del VHIR CIBBIM-Nanomedicine. Noves Tecnologies i Microcirurgia Craniofacial.
Montserrat Munill Ferrer

Institutions

Children's Hospital and Woman's Hospital

Paediatric Maxillofacial Surgery

Head of Unit

Vall Hebron Institut de Recerca

New Technologies and Craniofacial Microsurgery

Professionals

Subscribe to our newsletters and be a part of Campus Life

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.