Dr. Marcelino Baguena Martínez

Institutions of which it is part

Hospital Traumatologia, Rehabilitació i Cremats

Cures Intensives de Traumatologia

Traumatology, Rehabilitation and Burns Hospital

Head of Department

Sóc especialista en Medicina Intensiva i Crítica, amb molta experiència en l'àmbit de la Neurotraumatologia sobretot en pacients neurocrítics, politraumàtics, lesionats medul·lars aguts i pacient crític gran cremat. La meva inquietud i el voler aprofundir en la millora contínua em va dur a ser el responsable de la Unitat de Cures Intensives de l'Hospital de Traumatologia i Rehabilitació.

Curriculum

Des del 2012 sóc el responsable de Crítics de l'Hospital de Traumatologia i Rehabilitació. Des de 1988 fins el 2012 vaig ser metge adjunt de Medicina Intensiva i Crítica a l'Hospital de Traumatologia Vall d'Hebron.

Activitat docent
Des del 1992 fins el 2012, tutor de residents de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron acreditat pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. He estat docent en diversos cursos de formació continuada, especialment en l'àrea de neurociències. Codirector Symposium Internacional Neuromonitorització i tractament de la Pressió Intracranial des de fa 17 anys i membre organitzador del Curs nacional de Ventilació Mecànica des de fa 10 anys.

Formació

 • La meva formació com especialista en Cures Intensives va començar l'any 1984.
 • Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de València
 • Grau de Llicenciatura per la Universitat Central de Barcelona
 • Doctorat Universitat Autònoma de Barcelona
 • Especialitzat en Anestesiologia i Reanimació per la Escola d'Anestesiologia adscrita a la Universitat de Barcelona
 • Mestratge en Direcció d'Institucions Sanitàries. Universitat Autònoma de Barcelona
 • Postgrau El jefe de servicio como product manager. La gestión en épocas de crisis. Barcelona school of management. Universitat Pompeu i Fabra.
 • Postgrau Gestió per Processos. Hospital Universitari Vall d'Hebron
 • Postgrau Gestió i metodologia de Qualitat Assistencial
 • Postgrau Implantació de Sistemes de control de Qualitat en el Sector Hospitalari Postgrau Legislació de la Història Clínica

 

Recerca

 • Membre de la Unitat de Recerca de Neurotraumatologia i Neurocirurgia (UNINN) de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron. Universitat Autònoma de Barcelona des de 1992
 • Investigació en la xarxa de Malalties Neurològiques

Institutions

Hospital Traumatologia, Rehabilitació i Cremats

Cures Intensives de Traumatologia

Traumatology, Rehabilitation and Burns Hospital

Head of Department

Subscribe to our newsletters and be a part of Campus Life

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vhebron.net, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.