Dr. Alfredo Guillén del Castillo

Institutions of which it is part

Sóc metge adjunt del Servei de Medicina Interna i professor associat a la Universitat Autònoma de Barcelona. Desenvolupo la meva activitat mèdica a la planta d'hospitalització així com en la Unitat de Malalties Autoimmunes Sistèmiques de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, atenent pacients amb esclerodèrmia tant en consultes externes com en pacients ingressats.

Curriculum

Sóc llicenciat en medicina per la Universitat de Navarra i l'any 2013 vaig concloure la meva formació com a especialista en Medicina Interna a l'Hospital Universitari Vall d'Hebron de Barcelona. El 2013 vaig completar una estada formativa d'investigació clínica en esclerodèrmia al Centre for Rheumatology, Royal Free Hospital, amb el professor Christopher Denton (Londres, Regne Unit).En finalitzar la residència vaig treballar en el Servei d'Urgències de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron. L'any 2015 vaig rebre el premi Joan Vivancos de la Societat Catalanobalear de Medicina Interna. Vaig obtenir una beca Predoctoral de Formació en Investigació en Salut (PFIS) de l'Institut de Salut Carlos III, i em vaig doctorar per la Universitat Autònoma de Barcelona l'any 2017. He fet diversos treballs de recerca en el camp de l'esclerodèrmia, enfocant-me principalment en els factors pronòstics associats al curs clínic de l'afecció pulmonar. Sóc investigador principal i subinvestigador de més de 10 assaigs clínics de gran impacte internacional en esclerodèrmia, i autor de més de 35 articles científics sobre aquesta malaltia.Sóc membre col·laborador del Registro Español de pacientes con Esclerodermia (Registro RESCLE), del Grupo de Enfermedades Autoinmunes Sistémicas (GEAS) de la Societat Espanyola de Medicina Interna, del Young Investigators Group del grup EUSTAR (The European Scleroderma Trials and Research group), participant com a coautor del curs online del grup EULAR (The European League Against Rheumatism) / EUSTAR d'esclerosi sistèmica i assessor d'ofici de la World Scleroderma Foundation (WSF).Participo activament en la difusió de l'esclerodèrmia i de la videocapilaroscòpia, impartint cursos de formació com a coordinador del Curs Online Bàsic en capilaroscòpia de l'Escola de capilaroscòpia del grup GEAS. Així mateix he participat en la formació a altres professionals i en jornades de pacients de l'Associació Espanyola d'Esclerodèrmia (AEE), difonent entre els pacients i familiars el coneixement, la investigació i els avenços en el tractament de l'esclerodèrmia.
Alfredo Guillén del Castillo

Institutions

Vall Hebron Institut de Recerca

Main researcher

Systemic Diseases

Professionals

Subscribe to our newsletters and be a part of Campus Life

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.