Presentem a ESMO les primeres dades d’un inhibidor de KRASG12C en primera línia en pacients amb càncer colorectal metastàtic amb aquesta mutació

Els resultats de l'estudi en pacients amb càncer colorectal metastàtic amb mutació al gen KRASG12C mostren que la combinació de l'inhibidor de KRASG12C amb un anti-EGFR i quimioteràpia té un perfil de seguretat tolerable i taxes de resposta prometedores.

15/09/2024

Avui es presenta al Congrés de la Societat Europea d'Oncologia Mèdica (ESMO) el primer conjunt de dades sobre l'ús de l'inhibidor de l'alteració oncogènica KRASG12C, sotorasib, en combinació amb panitumumab i FOLFIRI en primera línia en pacients amb càncer colorectal metastàtic que presenten aquesta mutació. Els resultats de l’estudi CodeBreak mostren un perfil de seguretat tolerable i taxes de resposta prometedores.

La mutació oncogènica KRAS G12C és present en aproximadament el 3% dels pacients amb càncer colorectal (CCR).

Sotorasib, una molècula petita que inhibeix de forma específica i irreversible la proteïna mutant KRASG12C, ha demostrat una activitat clínica modesta i cap toxicitat limitant de la dosi com a monoteràpia en pacients amb càncer colorectal metastàtic amb mutació KRAS G12C que van rebre un tractament intensiu previ” explica la Dra. Elena Élez, oncòloga mèdica de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, cap del Grup de Càncer Colorectal del VHIO i coautora d'aquest estudi que presenta avui el Dr. Salvatore Siena, del Gran Hospital Metropolità Niguarda de Milà, Itàlia.

La inhibició de KRASG12C pot provocar l'acumulació del receptor del factor de creixement epitelial (EGFR), cosa que pot generar resistència a sotorasib” explica la Dra. Élez, “per aquest motiu la combinació de sotorasib amb inhibidors de l'EGFR, com panitumumab, podria millorar l'eficàcia antitumoral i contrarestar els possibles mecanismes d'escapament” afegeix.

Els resultats que es presenten avui corresponen a un subprotocol de l'estudi CodeBreaK 101 que inclou cohorts de pacients amb càncer colorectal metastàtic en què s'avalua la combinació de sotorasib amb panitumumab més quimioteràpia.

L'assaig va incloure quaranta pacients amb càncer colorectal metastàtic que presentaven la mutació KRASG12C i no havien estat tractats prèviament. Els esdeveniments adversos més comuns van ser neutropènia, dermatitis acneica i diarrea presentant un perfil de seguretat tolerable. Pel que fa a l'eficàcia, trenta pacients van presentar respostes parcials confirmades amb una taxa de resposta general del 75%, una taxa de control de la malaltia del 93% i una durada mitjana de la resposta de 1,5 mesos.

"Aquestes dades donen suport a l'estudi global de fase 3 CodeBreaK 301 ja en fase de reclutament en alguns països i que té com a objectiu avaluar sotorasib més panitumumab i FOLFIRI en el tractament de primera línia de pacients amb càncer colorectal metastàtic amb mutació KRAS G12C i que podria suposar una nova estratègia terapèutica per a aquests pacients" conclou la Dra. Elena Élez.

Share it:

Notícies relacionades

Related activities

Fundamentos fisiopatológicos de la hipoxia tisular y monitorización del aporte cerebral de oxígeno

09/30/2024 - 09:00
Facultativos especialistas, residentes y personal de enfermería interesados ​​en el manejo del paciente neurocrítico
More information

II Curso CARE ME

10/03/2024 - 08:45
Cardiología y Nefrología
More information

Curso Oxigenación por Membrana Extracorpórea Pediátrica y Neonatal ECMOPedVH

10/08/2024 - 08:30
More information

Curso de especialista en gestión administrativa de Ensayos Clínicos (CTA)

Activitad Online
10/10/2024 - 10:00
More information

Subscribe to our newsletters and be a part of Campus Life

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.