Carta del Gerent

L’any 2023 ha estat l’any de la recuperació de l’activitat hospitalària. Gràcies al treball en equip i la dedicació de tots els i les professionals, i a la consolidació del model d’organització assistencial basat en àrees de coneixement, hem aconseguit millorar els indicadors de la nostra activitat hospitalària i superar les dades de 2019 en moltes àrees.

A més, vam continuar construint el nou Vall d’Hebron, que suposa la creació de nous espais i la renovació d’altres, així com l’adquisició de la millor tecnologia, en benefici del pacient i, és clar, dels professionals. Exemples del Nou Vall d’Hebron són la posada en marxa del One Step Ictus, que ens permet disposar de la tecnologia més puntera en l’atenció de l’ictus; del Trauma Center, un nou espai i model per donar la millor assistència al pacient politraumàtic; de la nova planta d’hospitalització de l’Àrea de Salut Mental per a la Infància i l’Adolescència, que dona resposta a un dels grans reptes del nostre temps, que és l’atenció a la salut mental dels més joves; o de la nova Àrea Terapèutica de Rehabilitació Infantil i Adolescent, gràcies al suport de fundacions sense ànim de lucre. I cal destacar que vam finalitzar les obres de remodelació del Servei d’Urgències, fet que va culminar el desplegament del nou model de l’atenció urgent, i que es van iniciar les obres de la nova unitat d’hospitalització d’oncohematologia infantil.

Els bons indicadors de 2023 també cal atribuir-los a la implementació del pla de participació ciutadana i del Comitè Estratègic de Participació, format per professionals de l’Hospital i entitats de pacients; del pla estratègic de les àrees d’oncologia i hematologia pediàtrica i d’adults; i del nou enfocament de l’atenció ambulatòria per problemes de salut.

En la línia de continuar millorant l’assistència dels i les pacients, és clau la col·laboració amb el territori. En aquest sentit, el 2023 vam posar en marxa l’equip d’hospitalització domiciliària infantil i vam iniciar una col·laboració amb l’ASSIR de Montcada i Reixach, a més que es va consolidar el programa dels pacients multifreqüentadors al Servei d’Urgències, que fem en col·laboració amb l’Atenció Primària Barcelona Ciutat de l’Institut Català de la Salut i l’Hospital de Sant Rafael, i que ha permès millorar la qualitat de vida dels pacients crònics complexos amb multifreqüentació al nostre Servei d’Urgències.

Seguim apostant pel desenvolupament dels i les professionals, amb el programa de formació en recerca i els ajuts a les estades en centres estrangers. El nostre compromís continua sent que la formació i la recerca ens ajudin a millorar en tots els àmbits. Aquesta gran tasca assistencial va merèixer que Vall d’Hebron fos el primer centre de l’Estat acreditat per l’Organització d’Instituts Europeus del Càncer (OECI) com a centre integral d’atenció oncològica (Comprehensive Cancer Centre). I, també en l’apartat de reconeixements, vam superar les avaluacions CSUR; i la revista Newsweek va situar l’Hospital Universitari Vall d’Hebron com el 4t millor hospital de l’Estat i el 83è millor del món.

Les dades que s’hi inclouen en aquesta Memòria reflecteixen l’excel·lent feina dels més de 9.500 professionals de Vall d‘Hebron. L’any 2023 vam atendre 211.507 urgències (quan l’any 2022 vam atendre 208.371, i, el 2019, 210.102) i vam dur a terme 116.307 sessions d’hospital de dia (114.606 l’any 2022, i 112.087 el 2019). Cal remarcar, a més, que un dels nostres grans objectius és continuar impulsant l’activitat quirúrgica d’alta especialització. I els indicadors de 2023 assenyalen que anem pel bon camí: el 2023 vam superar les 61.000 intervencions totals (quan l’any 2022 vam realitzar 54.408), i vam dur a terme 35.990 intervencions de cirurgia major (quan l’any 2022 vam fer 34.743). També vam augmentar el nombre d’altes (59.245 el 2023, i 57.367 el 2022), el nombre de trasplantaments (497 el 2023, i 465 el 2022) i el nombre de consultes externes (1.209.456 el 2023 i 1.161.564 el 2022).

Albert Salazar

Gerent de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron

Subscribe to our newsletters and be a part of Campus Life

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.