Vall d’Hebron Centre de Simulació Clínica Avançada celebra la 3a Setmana de la Simulació

Amb el lema ‘Compartint Coneixement’, se celebra del 22 al 26 d’abril per donar visibilitat a una metodologia formativa essencial per a  qualsevol professió sanitària per adquirir habilitats tècniques i no tècniques.

19/04/2024

El Vall d’Hebron Centre de Simulació Clínica Avançada celebra la 3a Setmana de la Simulació del 22 al 26 d’abril amb el lema ‘Compartint Coneixement’. Aquesta setmana permet donar visibilitat i rellevància a una metodologia formativa essencial per qualsevol professió sanitària que permet la formació en habilitats tècniques i no tècniques de manera eficient i segura i és també una oportunitat per intercanviar experiències. En concret enguany es volen apropar les experiències en simulació al grau i a la formació especialitzada.

La Setmana de la Simulació es duu a terme al Centre de Simulació Clínica Avançada, un espai dins del Campus Vall d’Hebron destinat en exclusiva a la pràctica d’aquest tipus d’activitats, on els professionals tenen la possibilitat d’entrenar les seves habilitats tècniques i no tècniques en un entorn segur a través d’experiències de simulació presencials i virtuals.

En l’acte d’inauguració d’aquesta 3a Setmana de la Simulació, el Dr. Albert Salazar, gerent de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, ha destacat la transcendència de la formació dels professionals de Vall d’Hebron, subratllant el paper actiu del Centre de Simulació Clínica Avançada. En paraules del Dr. Albert Salazar, “a través de la simulació, no només ens preparem per als reptes actuals, sinó que també impulsem la creació de solucions innovadores que millorin la qualitat de l'atenció sanitària”.

Per la seva part, la Dra. Mónica Rodríguez, directora del Centre de Simulació Clínica Avançada, ha compartit que “enguany ens centrem en la importància de compartir experiències i coneixements entre els professionals sanitaris, ja que creiem fermament que la col·laboració i l'intercanvi d’idees, recursos i experiències són fonamentals per a un desenvolupament òptim en el camp de la simulació clínica. Al llarg de la setmana es pot participar en activitats que acosten les diferents eines de simulació per treballar habilitats tècniques i no tècniques. Estem convençuts que aquesta Setmana de la Simulació serà una oportunitat enriquidora per a tots els participants i contribuirà al nostre objectiu compartit de millorar la qualitat de la formació en salut”.

L’activat que obre la Setmana de la Simulació és la taula rodona ‘Conversant sobre simulació’, moderada per Isaac Calduch, responsable d’Educació al Centre de Simulació, que comptarà amb la participació destacada de la Dra. Miriam de Nadal, cap clínic d’Anestesiologia i Reanimació de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, i el Dr. José Luis Medina, professor catedràtic de la Universitat de Barcelona (UB), infermer, pedagog i doctor en Filosofia i Ciències de l’Educació. Aquesta taula rodona és una oportunitat per explorar com es desenvolupen les competències dels professionals sanitaris en aquest àmbit.

Activitats pràctiques

Durant aquesta edició es duran a terme activitats que inclouen tallers pràctics, visites guiades i formacions, oferint als participants l'oportunitat d'explorar diverses facetes de la simulació clínica. Amb un enfocament pràctic i interactiu, aquestes activitats permeten als participants aprendre i posar en pràctica diferents habilitats i tècniques.

Les formacions de simuladors ofereixen una experiència immersiva en l'ús de simuladors robòtics avançats per a la pràctica clínica. Des de l'ús de simuladors d'ecografia fins a la manipulació de dispositius de suport vital, aquestes sessions proporcionen una oportunitat valuosa per al desenvolupament d'habilitats tècniques essencials.

Segons explica el Dr. Jordi Bañeras, coordinador del Centre de Simulació Clínica Avançada, “els tallers complementen aquesta formació amb una aproximació pràctica i experimental. Des de la fabricació 3D amb impressió de gelatines i silicona fins a la implicació d'actors professionals en escenaris de simulació clínica, els participants tenen l'oportunitat d'explorar noves tecnologies i mètodes d'ensenyament innovadors”.

Nou vídeo institucional 

Coincidint amb la celebració de la Setmana, el Centre de Simulació estrena el seu nou vídeo institucional. En aquesta producció, es presenta l’activitat formativa del Centre com una forma d’integrar tecnologia, coneixement i talent al servei de la salut. “És una finestra al món que ens permet compartir la nostra passió, compromís i dedicació amb la comunitat sanitària. Destaquem el nostre paper com a referents en docència i reafirmem el nostre compromís amb la millora de la salut i el benestar de les persones des del Campus Vall d’Hebron”, afirma la Dra. Mónica Rodríguez.

Tallers, visites guiades i formacions amb simuladors robòtics avançats formaran part de la 3a Setmana de la Simulació

Share it:

Notícies relacionades

Subscribe to our newsletters and be a part of Campus Life

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.