El Dr. Xavier Montalbán, la Dra. María Buti i la Dra. Laura Soucek nominats als Premis Admirables de Diario Médico

Els usuaris ja poden votar el seu professional favorit en la categoria de Medicina, Recerca i Farmàcia

11/03/2024

La IV edició dels Premis Admirables, amb els qual Diario Medico i Correo Farmacéutico reconeixen la trajectoria de professionals de la Medicina, Infermeria, Recerca i Farmàcia, ha nominat tres professionals de Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus. Són el Dr. Xavier Montalbán, director del Centre d'Esclerosi Múltiple de Catalunya (Cemcat), cap del de Servei de Neurologia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i del Grup de Recerca en Neuroimmunologia del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR); la Dra. María Buti, consultora sènior del Servei d'Hepatologia de l'Hospital Universitari Vall dʼHebron, investigadora principal del grup de Malalties Hepàtiques del VHIR, i Laura Soucek, co-directora d'Investigació Translacional i Preclínica i cap del Grup de Modelització de Teràpies Antitumorals del Vall d'Hebron Institu d'Oncologia (VHIO). Aquests guardons, organitzats per Diario Médico i Correo Farmacéutico, destaquen la tasca excepcional de professionals de la salut el treball dels quals ha deixat una empremta significativa en el camp mèdic i científic.

Els usuaris ja poden votar el seu professional favorit en la categoria de Medicina, a la qual pertany el Dr. Xavier Montalbán, en Farmàcia i en Recerca, en la qual destaquen la Dra. Maria Buti i Laura Soucek. Posteriorment, un jurat professional de nivell seleccionarà els tres guanyadors de cada categoria -Farmàcia, Infermeria, Recerca i Medicina-, entre els cinc finalistes més votats pels usuaris. L'entrega dels premis coincidirà enguany amb un acte on es celebraran els 32 anys de Diario Médico informant i analitzant l'actualitat científica i sanitària.

Dr. Xaviar Montalbán, una carrera dedicada a entendre l'Esclerosi Múltiple

Graduat i doctorat en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), el Dr. Xavier Montalbán compta amb una àmplia experiència en l'àmbit acadèmic i de la recerca. Des de 2006, ha estat professor al Departament de Medicina de la UAB, on també ha dirigit la Càtedra de Neuroimmunologia Cemcat-UAB, establerta el 2015 per impulsar l'ensenyament i la recerca en aquesta àrea de vital importància per a la salut.

Amb una carrera que abasta més de tres dècades, el Dr. Montalbán ha contribuït significativament a l'avanç del coneixement en el camp de l'esclerosi múltiple. Ha publicat més de 800 articles en revistes científiques nacionals i internacionals, dirigit 34 tesis doctorals i participat en més de 70 projectes de recerca. Els seus interessos en recerca se centren en assajos clínics, en els factors clínics, biològics i de ressonància magnètica del pronòstic de la malaltia i de la resposta al tractament, en els mecanismes immunològics de la malaltia, així com en altres aspectes del maneig clínic de l'esclerosi múltiple.

Entre els reconeixements més destacats de la seva carrera es troben el Charcot Award de la Multiple Sclerosis International Federation (MSIF) el 2023, així com el premi a la trajectòria investigadora John Dystel atorgat per l'American Academy of Neurology (AAN) i la National Multiple Sclerosis Society (NMSS) el 2022. Des de gener de 2023, és el president del Comitè Assessor Internacional sobre Assaigs Clínics en l'Esclerosi Múltiple, patrocinat per l'ECTRIMS i la Societat Nacional d'Esclerosi Múltiple (NMSS), un dels comitès més influents en esclerosi múltiple a tot el món.

La nominació del Dr. Xavier Montalbán als Premis Admirables és un reconeixement a la seva destacada tasca en el camp de la neuroimmunologia i la seva contribució al tractament de l'esclerosi múltiple. El seu treball continua sent un referent en la comunitat mèdica i científica, oferint esperança i suport a aquells afectats per aquesta malaltia.

Dra. Maria Buti, nominada a la categoria de recerca per les seves investigacions sobre les hepatitis virals

La Dra. María Buti, consultora sènior del Servei d'Hepatologia de l'Hospital Universitari Vall dʼHebron, investigadora principal del grup de Malalties Hepàtiques del Vall dʼHebron Institut de Recerca (VHIR) i del grup CIBER-EHD de l'Institut de Salut Carlos III i catedràtica de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona, està nominada a la categoria de recerca. La Dra. Buti ha centrat la seva carrera professional en el desenvolupament de nous tractaments per a l'hepatitis C, permetent la curació d'aquesta malaltia, especialment a les poblacions d'alt risc. 

Laura Soucek, 20 anys buscant d'un fàrmac contra el càncer

També està nominada en la categoria de recerca Laura Soucek, co-directora d'Investigació Translacional i Preclínica i cap del Grup de Modelització de Teràpies Antitumorals del Vall d'Hebron Institu d'Oncologia (VHIO), investigadora ICREA i directora executiva de Peptomyc. Des de la seva arribada a Barcelona el 2011, lidera assajos clínics en cerca de la cura del càncer. El seu enfocament se centra en la proteïna MYC, una molècula clau perquè les cèlules cancerígenes es puguin reproduir. Tot i que molts consideraven impossible inhibir el MYC, Laura Soucek ha demostrat el contrari al llarg de més de dues dècades d'investigació.

Com a investigadora principal del Grup de Modelització de Teràpies Antitumorals en Ratolí del VHIO, Laura Soucek i el seu equip han desenvolupat Omomyc, un medicament innovador que podria revolucionar el tractament del càncer. Omomyc, una forma dominant-negativa del MYC, ha mostrat eficàcia en la inhibició d'aquesta proteïna sense generar efectes adversos. Aquest avenç representa una esperança per a pacients amb càncers com els de pàncrees, ovari, pulmó i cervell.

La nominació de Laura Soucek als premis Admirables de Diari Mèdic reconeix la seva excepcional contribució a la lluita contra el càncer i la seva destacada tasca com a líder en la recerca oncològica.

 

Els seus interessos en recerca se centren en assajos clínics, en els factors clínics, biològics i de ressonància magnètica del pronòstic de la malaltia i de la resposta al tractament, en els mecanismes immunològics de la malaltia, així com en altres aspectes del maneig clínic de l'esclerosi múltiple.

Share it:

Notícies relacionades

Professionals

Subscribe to our newsletters and be a part of Campus Life

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.