Dibuixos, màgia, música i pallassos capgiren l’Hospital Infantil en el Dia Mundial de l’Infant Hospitalitzat

Els més menuts creen un gran mural amb els seus dibuixos que omplen de colors i vida Món Parc, a l’Hospital Infantil. També gaudeixen d’una visita “d’una galàxia molt i molt llunyana”

12/05/2023

Com cada any, a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron hem celebrat el dia Mundial de l’Infant Hospitalitzat, una jornada per homenatjar els i les pacients més petits, les seves famílies, i tot el personal sanitari que diàriament intenta que l’estada a l’hospital sigui una experiència més humana i agradable. La data escollida per a aquest dia és el 13 de maig, perquè el mateix dia de l’any 1986, el Parlament Europeu va aprovar la Carta Europea dels Drets dels Infants Hospitalitzats, que defensava els drets dels nens i nenes durant la seva estada a un centre sanitari.  

L’Hospital Infantil ha viscut avui un dia diferent. Les rialles i els somriures han estat els grans protagonistes de l’àrea de jocs Món Parc, on, al llarg del matí, els nens i nenes han pintat i enganxat unes làmines de dibuixos per crear un gran mural que ha omplert d’alegria i colors tot l’espai. Els infants també han gaudit d’un taller de Màgia d’Abracadabra a l’Espai de Famílies i una actuació musical de la mà de Judit Vaz, de Músics per la Salut, amb la col·laboració de Maria Canals. Els nens i nenes també han rebut una visita espacial, des d’una galàxia ben llunyana, dels personatges de Star Wars de la Legió 501 & Rebel Legion Spanish Base. Els voluntaris de la Fundació Theodora, els pallassos de l’entitat Papallassos tampoc han volgut perdre’s la festa.

En el dia d’avui no podien faltar el repartiment de regals i les joguines pels infants, ni la participació de totes aquelles associacions de voluntaris amb les quals participem dia a dia a l’Hospital Infantil. Hem acabat la festa amb el tradicional llançament de petons a les afores del Centre de Consultes Externes. 

Benestar emocional de l’infant hospitalitzat 

El tret de sortida de la celebració ha anat a càrrec del Dr. Albert Salazar, gerent de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, que ha donat la benvinguda, ha rebut els infants i els ha donat un cop de mà per enganxar els seus dibuixos al mural. El Dr. Albert Salazar també ha subratllat la missió i aposta de Vall d’Hebron de fer un hospital més humà, amable i empàtic, que s’adapti a les necessitats i humanitzi l’assistència dels nens i les nenes. D’altra banda, Marina Martínez, cap d’Atenció a la Ciutadania de l’Hospital Infantil i l’Hospital de la Dona ha expressat que el dia d’avui  és una oportunitat per reivindicar i preservar els drets de tots els nens, nenes i adolescents de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i de tots aquells infants ingressats d’arreu del món.  

María Ángeles Aceituno, adjunta de la Direcció d’Infermeria, explica que ‘’l’activitat de l’Hospital Infantil Vall d’Hebron està molt alineada amb la Carta de Drets dels Infants Hospitalitzats. Treballem dia rere dia per aconseguir que els infants tinguin més benestar durant la seva estada a l'Hospital”. Totes les Unitats de Pediatria disposen d’una sala de jocs i un espai de famílies que tenen com a objectiu vetllar pel seu benestar i millorar l’experiència dels infants i de les seves famílies durant el procés d’hospitalització. 

“Seguim treballant per convertir l’estada a l’Hospital en una experiència més amable, posant el focus en els processos de comunicació i flux d’informació amb els més petits de manera apropiada per a la seva edat i coneixement’’, destaca María Ángeles Aceituno. És un compromís vinculat amb el cinquè Dret definit a la Carta de Drets dels Infants Hospitalitzats. 

Hem celebrat el dia Mundial de l’Infant Hospitalitzat, una jornada per homenatjar els i les pacients més petits, les seves famílies, i tot el personal sanitari que diàriament intenta que l’estada a l’hospital sigui una experiència més humana i agradable

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Campus Life

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.