Oniria Therapeutics tanca una ronda d'inversió llavor d'1,28 milions

L’spin-off biofarmacèutica del Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO), Universitat de Barcelona (UB) i ICREA està especialitzada en teràpies per eliminar les cèl·lules tumorals persistents.

11/05/2023

Oniria Therapeutics ha tancat una ronda d’inversió llavor per un total d’1,28 milions d’euros, que permetrà avançar en el desenvolupament d’ONR-001, un fàrmac first-in-class per eliminar les cèl·lules tumorals persistents als tractaments convencionals.  Les cèl·lules persistents o latents són les responsables del 90% de les morts per càncer ja que originen nous tumors que causen recaigudes i metàstasi.

L’operació ha estat liderada per Mind the Gap, el programa d’emprenedoria biotecnològica de la Fundación Botín, amb la participació de BStartup de Banc Sabadell, a la qual cal sumar finançament de business angels i d’origen públic (Startup Capital d’ACCIÓ-Generalitat de Catalunya, Torres Quevedo del Ministeri de Ciència i Innovació i Investigo d’AGAUR[1]Generalitat de Catalunya).

Oniria Therapeutics va néixer el 2021 com a spin-off del Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO), la Universitat de Barcelona (UB) i la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA). Aquestes entitats, amb les quals manté una estreta col·laboració, van transferir a l’empresa el coneixement de més de 15 anys de recerca al Grup de Cèl·lules Mare i Càncer del VHIO liderat pel Dr. Héctor G. Palmer sobre les cèl·lules canceroses que romanen en un estat latent i inactiu al cos del pacient i que, en un moment determinat, es desperten, actuen com a cèl·lules mare i regeneren els tumors.

El projecte també es beneficia d’una àmplia experiència en el camp del descobriment de fàrmacs i recerca translacional aportada pel Dr. Xavier Barril, professor d’investigació ICREA a la UB, i el Dr. Carles Galdeano, professor Serra Húnter a la UB. Oniria Therapeutics ha realitzat estudis preclínics amb diversos fàrmacs activadors de l’enzim TET2 que han demostrat eficàcia en models animals de càncer de còlon, melanoma i leucèmia mieloide aguda. TET2 és el taló d’Aquil·les de les cèl·lules tumorals persistents, de manera que els fàrmacs desenvolupats per Oniria són capaços d’atacar-les i prevenir la progressió del càncer.

Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), el càncer és la principal causa de mort al món. El 2020 es van diagnosticar 19,3 milions de casos i es van atribuir a aquesta malaltia gairebé 10 milions de defuncions. Les estimacions per al 2040 és que ascendeixi a més de 30 milions de nous casos.

“Atacar la latència de les cèl·lules canceroses obre noves vies de tractament que poden curar o perllongar la vida de milions de pacients. Estem molt contents perquè els recursos d’aquesta ronda ens permetran seleccionar el nostre candidat final a fàrmac per entrar a la fase preclínica regulatòria a inicis de 2024” explica Esther Riambau, CEO i cofundadora d’Oniria Therapeutics.

“La inversió a Oniria Therapeutics reforça la nostra aposta per la transferència de tecnologia a emprenedors espanyols que desenvolupen innovació terapèutica amb un alt impacte sociosanitari” comenta Íñigo Sáenz de Miera, director general de la Fundación Botín.

“Oniria Therapeutics està desenvolupant un fàrmac contra el càncer pioner a tot el món i compta amb un equip fundador amb reconeixement científic i clínic, experiència i molt compromès amb el projecte” subratlla Yolanda Pérez, directora de BStartup.

El consell d’administració estarà format pel Dr. Héctor G. Palmer (director Científic i cofundador d’Oniria Therapeutics), com a president, i Esther Riambau (CEO i cofundadora d’Oniria Therapeutics) i Marc Ramis (assessor de negoci en representació de la Fundación Botín), com a vocals.

Sobre Oniria Therapeutics

Oniria Therapeutics és una empresa biofarmacèutica en etapa preclínica dedicada al desenvolupament de fàrmacs innovadors de precisió per eliminar les cèl·lules tumorals persistents, oniriatherapeutics.com que són les responsables de la progressió dels pacients a fases mortals del càncer. L’empresa va ser fundada el 2021 com a spin-off del Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO), la Universitat de Barcelona (UB) i la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA) pel Dr. Héctor G. Palmer, Esther Riambau, la Dra. Isabel Puig, el Dr. Josep Tabernero, el Dr. Xavier Barril i el Dr. Carles Galdeano. Oniria té la seu al Cellex Center dins el campus hospitalari Vall d’Hebron a Barcelona. Compta amb el suport d’inversors (Fundación Botín i BStartup de Banc Sabadell), business angels i organitzacions del sector de la salut i la biomedicina. 

L’operació està liderada per Mind the Gap de la Fundación Botín amb la participació de BStartup de Banc Sabadell.

Share it:

Notícies relacionades

Related activities

Introducción a la hidrocefalia y alteraciones de la dinámica de LCR

09/02/2024 - 09:00
More information

XIX Curso teórico-práctico de Ecocardiografía básica y avanzada en medicina de urgencias, intensiva y anestesia

09/16/2024 - 09:00
Cardiología, Medicina Intensiva, Anestesia y Reanimación, Neurología
More information

Fundamentos fisiopatológicos de la hipoxia tisular y monitorización del aporte cerebral de oxígeno

09/30/2024 - 09:00
Facultativos especialistas, residentes y personal de enfermería interesados ​​en el manejo del paciente neurocrítico
More information

II Curso CARE ME

10/03/2024 - 08:45
Cardiología y Nefrología
More information

Subscribe to our newsletters and be a part of Campus Life

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.