La campanya d’arrodoniment solidari de Bonpreu i Esclat aconsegueix 48.074 € pel tractament de les cardiopaties congènites a Vall d’Hebron

Els diners, donats per més de 270.000 persones, serviran per investigar els trastorns del neurodesenvolupament dels infants amb aquestes patologies

09/05/2023

La campanya d’arrodoniment solidari de Bonpreu i Esclat s’ha dedicat aquest mes d’abril a un projecte del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) i l’Hospital Universitari Vall d’Hebron per estudiar els trastorns del neurodesenvolupament dels infants amb cardiopaties congènites.  En total s’han recaptat 48.074 € gràcies a les aportacions de 270.489 donants. L’entrega del xec s’ha realitzat el dilluns 8 de maig al Campus de Vall d’Hebron.

El doctor Ferran Rosés, coordinador del Servei de Cardiologia Pediàtrica del Campus Universitari Vall d’Hebron i investigador del VHIR, ha agraït a totes les persones que han col·laborat en aquesta campanya: “Moltes gràcies per fer possible la millora de la qualitat de vida de nens i nenes que pateixen una cardiopatia i per contribuir a fer que la recerca avanci”.

Les cardiopaties congènites són el grup de malalties del cor més freqüents en els infants, afectant 8 de cada 1000 naixements. Davant d’aquestes patologies, en els últims anys la ciència i la medicina han avançat molt, millorant tant les eines diagnòstiques, com el tractament, però encara queda camí per recórrer. Si bé, s’ha aconseguit reduir la mortalitat, els pacients encara acostumen a patir afectacions severes, i per exemple es calcula que un  50% tindran seqüeles neurològiques a causa de la seva malaltia o bé del tractament. Aquestes alteracions poden afectar tots els nivells de la vida de l’infant i el seu entorn, especialment en la seva escolarització i futura inserció social i laboral. 

L’objectiu del projecte dirigit pel Dr. Ferran Rosés és estudiar i analitzar adequadament el desenvolupament neurològic en nens amb cardiopatia congènita per a poder identificar els factors de risc responsables de l’aparició d’alteracions. Un cop detectats es podrà realitzar un diagnòstic precoç que permeti en alguns casos prevenir i, quan no sigui possible, iniciar un tractament el més aviat possible. Una intervenció i estimulació precoç són claus per mitigar les seqüeles neurològiques a llarg termini. 

Entre les accions que es realitzaran dintre aquest projecte hi ha un estudi genètic i de neuro-imatge que acompanyaran valoració neuropsicològica completa dels pacients. També es realitzaran accions divulgatives a les associacions de pacients i famílies sobre la importància de les alteracions del neurodesenvolupament.

S’espera que aquest estudi benefici de forma directa a 250 infants amb cardiopaties infantils i de forma indirecta a més de 5.000 persones, entre professionals, familiars i altres acompanyants. 

S’espera que aquest estudi benefici de forma directa a 250 infants amb cardiopaties infantils i de forma indirecta a més de 5.000 persones

Share it:

Notícies relacionades

Professionals

Subscribe to our newsletters and be a part of Campus Life

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.