Professionals de Vall d’Hebron viatgen a Guinea Equatorial per impulsar la formació especialitzada sanitària dels professionals del país

En col·laboració amb l’ONG Más que Salud duran a terme projectes de cooperació i implementaran el programa Més que acció social, per visualitzar les violències infantils i masclistes.

01/02/2023

Tres professionals de Vall d’Hebron, la Dra. Mónica Rodríguez, directora de Docència, el Dr. César Ruiz, cap de secció de Neonatologia, i Eunice Blanco, cap de Treball Social, han viatjat a Guinea Equatorial del 31 de gener al 2 de febrer amb l’equip de Más que Salud, una ONG fundada per metges i voluntaris que promou projectes de cooperació en aquest país africà des de l’any 2007. El viatge ha servit per avançar en l’establiment del programa FES (Formació Especialitzada Sanitària), per dotar d’especialistes i implementar el Col·legi de Metges en aquest país. En l’actualitat, a Guinea Equatorial no n’hi ha especialització mèdica un cop acabada la llicenciatura o grau universitari. Els professionals de Vall d’Hebron, amb l’ONG Más que Salud, ajuden a formar als metges guineans en especialitats com pediatria i cirurgia en el marc del programa FES Guinea, que es desenvolupa en col·laboració amb ministeris, institucions i hospitals espanyols i guineans per tal de formar als futurs residents de Guinea Equatorial.

A més, aquest viatge anual ha ajudat a implementar el programa Més que Acció Social, formant i col·laborant per tal de visualitzar i procurar erradicar les violències infantils i masclistes, un programa de salut pública. També dona continuïtat als projectes instaurats per l’ONG des de fa molts anys de formar a professionals d’allà per tal d’oferir tractament de salut auditiva i odontologia a la població de Guinea Equatorial. “Com a professionals sanitaris estem involucrats i compromesos en compartir el nostre coneixement amb els professionals guineans, veure com funciona la sanitat d’un altre país és també una experiència molt enriquidora tant en l’àmbit personal com professional”, exposa Eunice Blanco, membre de la Junta Directiva de Más que Salud, a més de cap de Treball Social de Vall d’Hebron. El president de Más que Salud, el Dr. Robert Memba, també posa en relleu la gran satisfacció que posa comptar amb el suport de molts hospitals de l’Estat, i en particular de Vall d’Hebron, pel VII Congrés i III Simposium de Pediatria i Neonatologia que es porta a terme del 31 de gener fins al 2 de febrer, coincidint amb el desplaçament dels professionals de Vall d’Hebron.

Els professionals de Vall d’Hebron, amb l’ONG Más que Salud, ajuden a formar als metges guineans en especialitats com pediatria i cirurgia.

Share it:

Notícies relacionades

Professionals

Subscribe to our newsletters and be a part of Campus Life

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.