Dues professionals de Vall d’Hebron premiades a la 13a Jornada de Recerca de l’ICS

La Dra. Enriqueta Felip ha guanyat el Premi a la Trajectòria Investigadora als Hospitals de l'ICS 2022 i la Dra. Raquel Pérez-López el premi a la Investigadora Jove de l'ICS 2022 

21/11/2022

La salut mental postpandèmia centra el debat vers el nou repte de la recerca que han d’abordar els prop de 250 investigadors i investigadores dels sets instituts de recerca de l’Institut Català de la Salut que s'han reunit avui a l’Hospital Universitari de Bellvitge en la 13a Jornada de Recerca de l’ICS.

La Jornada ha permès aflorar qüestions com l’efecte del confinament en els diferents grups poblacionals, l’efecte en menors amb malalties mentals, l’increment de la seva gravetat, i l’inici més precoç en trastorns de conductes alimentàries. Aquesta trobada també té l’objectiu d’enfocar la recerca en salut mental des de noves perspectives perquè, per prevenir els trastorns i millorar la qualitat de vida de les persones afectades cal perfeccionar-ne els tractaments. 

En aquest sentit, els doctors Josep Antoni Ramos-Quiroga cap del Servei de Psiquiatria de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i cap del grup de recerca en Psiquiatria, Salut Mental i Addiccions del VHIR i Marta Ribasés, investigadora principal d’aquest grup, han participat en dues taules rodones sobre els reptes de futur de la salut mental des de la perspectiva de la recerca bàsica i aplicada.

Durant la 13a Jornada s'han lliurat els premis a cinc investigadores i investigadors de l’ICS pel seu treball de recerca amb impacte cap a la pràctica clínica que es desenvolupa a l’ICS.  La Dra. Enriqueta Felip cap de Secció del Servei d’Oncologia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i cap del Grup de Tumors Toràcics i Càncer de Cap i Coll del Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO) ha guanyat el Premi a la Trajectòria Investigadora als Hospitals de l'ICS 2022 i la Dra. Raquel Pérez-López, radiòloga de Vall d’Hebron i cap del lidera el Grup d’Investigació de Radiòmica del VHIO, el premi a la Investigadora Jove de l'ICS 2022.

Enguany la Jornada ha estat dedicada a la recerca a l’abordatge de la nova realitat en salut mental postpandèmia 

Share it:

Notícies relacionades

Professionals

Related activities

Jornada de Cáncer de cérvix localmente avanzado: Perspectivas en el manejo terapéutico

06/02/2023 - 09:00
Médicos especialistas y residentes de oncología radioterápica, oncología médica y ginecología, radiología y medicina nuclear, Enfermería, residentes especialistas de Física y Protección Radiológica .
More information

V Jornada Infección y Terapias biológicas

06/12/2023 - 09:00
Médicos (facultativos y residentes) y Farmacéuticos que pautan terapias biológicas
More information

Curso de Aspectos claves para mejorar la vacunación en migrantes recién llegado

Edificio ICS Balmes C/ Gran Vía de les Corts Catalanes, 587, C/ de Balmes, 20. CP 08006, Barcelona
06/12/2023 - 16:00
Profesionales que trabajan con migrantes tanto en el ámbito sanitario como en lo social. Cómo: -Personas que trabajan en temas de Salud Pública tanto a nivel local como nacional -Personal que desarrolla sus funciones en centros de migrantes y centros de vacunación -Mediadores culturales -Trabajadores/as sociales -Personas que trabajan en áreas relacionadas con migración -Profesionales sanitarios (médicos; enfermeros/as; otros)
More information

Curso Cuidados centrados en el desarrollo y en la familia - FINE 1

Pabellón docente Hospital Universitari Vall d’Hebron Pg. de la Vall d\'Hebron, 119, 08035 Barcelona
07/03/2023 - 09:00
Curso dirigido a profesionales de la salud que trabajan en el entorno de las unidades de neonatología.
More information

Subscribe to our newsletters and be a part of Campus Life

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vhebron.net, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.