Els jugadors de futbol sala del Barça reparteixen regals i intercanvien emocions amb els infants i adolescents ingressats a Vall d'Hebron

Tornen les visites del FC Barcelona a l'Hospital Vall d'Hebron amb la millora de la situació de la covid

05/10/2022

Dia especial per al primer equip de futbol sala del FC Barcelona i dia especial a les plantes d’hospitalització de l’Hospital Infantil de Vall d’Hebron. Després de dos anys en què el virus de la COVID-19 havia obligat a restringir l’accés al recinte de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, han tornat les visites dels jugadors de les seccions professionals del FC Barcelona a infants i adolescents hospitalitzats en el marc de la campanya solidària “És Nadal tot l’any”, de la Fundació Barça. 

Amb les mesures de protecció pertinents, com la mascareta, el rentat de mans i grups reduïts, una representació dels jugadors, el responsable de la secció de Fútbol Sala, Aureli Mas, i el patró de la Fundació Barça, Manel Esteller, van repartir ahir regals, colors, llibretes, bosses d’esport i altres petites sorpreses entre els i les pacients. La primera visita després de superar el pic de la pandèmia de la COVID-19, va ser assosegada. La delegació del FC Barcelona va ser rebuda pel Dr. Jose Manuel Domínguez, subdirector assistencial del centre, i Maria Ángeles Aceituno, adjunta a la direcció d’infermeria. I va dedicar gairebé una hora i mitja a la visita, durant la qual va tenir temps de xerrar i fer-se fotografies amb els nens, les nenes i els i les adolescents ingressats a les plantes 1 i 2 de l’Hospital Infantil, on hi ha pacients que han passat una cirurgia, oncològics i trasplantats, i a les plantes sisena i vuitena.

Els jugadors convocats, Miquel Feixes, Carlos Ortiz, Pito, Juanjo Catela i Sergio González, van canviar l’entrenament del matí a la tarda per traslladar-se en autocar al recinte de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. Durant una estona, els jugadors, els infants i els adolescents van fer de superherois. Perquè els superherois de debó no llencen raigs X pels ulls ni tenen la força de cinc elefants. Els superherois de veritat tenen el poder de fer riure i reforçar emocions positives. I a les habitacions on va passar la comitiva del FC Barcelona es van sentir rialles i es van veure somriures. La casualitat va voler que la visita coincidís amb l'aniversari d'un dels infants ingressats, en Bruno, que feia dotze anys. És un gran seguidor del primer equip de fútbol sala i va es va emocionar quan va bufar unes espelmes imaginàries amb el Pito, el Sergio González i el carlos Ortiz.

La visita de l’equip de futbol sala del FC Barcelona està emmarcada dintre del programa Benestar Emocional Pediàtric de la Fundació i de la iniciativa solidària ‘És Nadal tot l'any”, que busca fomentar el benestar emocional dels infants i adolescents hospitalitzats a través del reforç d’emocions positives. Amb aquestes visites es vol desenvolupar la capacitat d'adaptació dels infants, i la seva imaginació i il·lusió. L'estat emocional i un entorn favorable tenen un paper clau en l'eficàcia del tractament i en la millora dels processos de recuperació dels infants. 

Donar i rebre

El directiu del Barça responsable del futbol sala, Aureli Mas, ha destacat de la visita la implicació del Club en causes socials. “La Fundació fa una tasca incansable i molt necessària per aportar il·lusió en tots els projectes que porta a terme, i és un dels orgulls del Barça”, ha comentat Aureli Mas, que també posa en valor la tasca dels sanitaris i professionals de l’hospital Vall d’Hebrón.

”Conec de prop el servei d’oncologia pediàtrica de la Vall d’Hebron i he de dir que tenim la gran sort de comptar amb una sanitat pública de primer nivell a Catalunya, dirigida per uns professionals excel·lents que cuiden les persones i s’hi deixen la pell diàriament per fer bé la seva feina i salvar vides”, ha explicat Aureli Mas.

Per als jugadors la visita també ha estat una lliçó de vida. “No té preu veure que pots aportar el teu granet de sorra en forma d’il·lusió i alegria al día a día d’uns infants i tamé d’unes families que passen per un moment molt difícil”, ha dit com a reflexió Carlos Ortiz.

“Ha sigut una experiència molt enriquidora i alhora colpidora per a nosaltres, només que haguem aconseguit que els nens i les nenes s’hagin evadit per una estona de la dura realitat que viuen ja ha valgut la pena”, ha comentat emocionat Pito.

La visita de l’equip de futbol sala del FC Barcelona està emmarcada dintre del programa Benestar Emocional Pediàtric de la Fundació i de la iniciativa solidària ‘És Nadal tot l'any”, que busca fomentar el benestar emocional dels infants i adolescents hospitalitzats a través del reforç d’emocions positives

Share it:

Notícies relacionades

Professionals

Subscribe to our newsletters and be a part of Campus Life

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.