Celebrem tres activitats divulgatives en el marc de l’exposició ‘L’altra mirada de la recerca’ al Centre Comercial Westfield Glòries

Durant el mes de juny, organitzem tres activitats sobre assaigs clínics, genètica i imatges científiques, en el marc de l’exposició “L’altra mirada de la recerca”, que inclou una selecció d'imatges seleccionades entre les millors fotografies dels 11 anys del Concurs de Fotografia del Campus Vall d’Hebron.

30/05/2022

El juny serà el darrer mes en què l’exposició de fotografia científica de Vall d’Hebron ‘L’altra mirada de la recerca’ es podrà visitar a la Planta Alta Carrefour del centre comercial Westfield Glòries de Barcelona.

En les properes setmanes, s’organitzen tres tallers participatius per apropar la ciència als infants, adolescents i adults. Totes tindran lloc a l’espai de l’exposició científica a càrrec de professionals del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR). No cal fer inscripció prèvia.

Assaig clínic, que és?

Data: 10 de juny a les 18h

A qui va dirigit?: infants a partir de 8 anys

En aquest taller d’uns 30 minuts de durada es simularà la participació dels assistents a un assaig clínic per provar l’eficàcia d’un fàrmac. Els nens i nenes es distribuiran en dos grups: l’equip investigador i l’equip de pacients. Tots dos aniran seguint els passos necessaris per engegar un protocol d’assaig, cadascun des del seu rol: des de la signatura del consentiment informat, les visites mèdiques amb registre de constants, presa de medicació... fins a la finalització de l’estudi amb la recollida de dades i la seva anàlisi.

L’assaig es simularà amb l’administració d’unes gominoles com a fàrmacs d’estudi o placebo per millorar la seva habilitat al jugar a bitlles.

Activitat a càrrec de Vanessa Casares, coordinadora d’assaigs clínics del grup de Shock, Disfunció Orgànica i Ressuscitació del VHIR.

Per què els plàtans són grocs?

Data: 15 de juny a les 18h

A qui va dirigit?: infants a partir de 6 anys

En aquesta activitat d’uns 30 minuts de durada, s’explicarà per què les fruites són com són. La resposta és en l'ADN, el gran responsable que els plàtans no siguin síndries i que les síndries no siguin pomes. Així, es descobrirà aquest misteri a través de l'extracció de l’ADN d’un plàtan.

Taller a càrrec de la Dra. Anna Santamaria, co-cap del grup de Recerca Biomèdica en Urologia del VHIR.

La importància de la imatge en la ciència

Data: 22 de juny a les 18h

A qui va dirigit?: tots els públics

Es tracta d’una xerrada d’uns 30 minuts sobre les imatges científiques exposades. Es mostraran a través d'una càmera i una pantalla com es veuen diferents talls a través del microscopi mentre es destaca la importància de la imatge en la ciència.

Activitat a càrrec del Dr. Joaquin Seras i la Dra. Diana Fernandes de Rafael, investigadors del grup de Direccionament i Alliberament Farmacològic del VHIR, amb la participació de Sandra Mancilla, una de les guanyadores del Concurs de Fotografia Científica de 2021.

L’exposició ‘L’altra mirada de la recerca’

‘L’altra mirada de la recerca’ inclou una selecció d’imatges seleccionades entre les millors fotografies dels 11 anys del Concurs de Fotografia Científica del Campus Vall d’Hebron. Les fotografies que formen part de la mostra, seleccionades entre un total de més de 600 presentades, confeccionen un relat artístic d’allò que els científics veuen, experimenten i investiguen en el seu dia a dia, a simple vista o a través d’un microscopi.

Fins el 31 d'agost, podràs visitar-la a la Planta Alta Carrefour del centre comercial Westfield Glòries de Barcelona de dilluns a dissabte de 9h a 21h i diumenges de 12h a 20h.

Share it:

Notícies relacionades

Related activities

ECMOBARNA - ECPR Curso avanzado de reanimación cardiopulmonar extracorpórea

Unidad de Cuidados Intensivos (UCI) Hospital General - 3a Planta Hospital Universitario Vall d’Hebron Pg. de la Vall d\\\'Hebron, 119, 08035 Barcelona
04/05/2024 - 10:00
Médicos con experiencia en el tratamiento de pacientes críticos y del soporte con ECMO que tengan competencia en canulación percutánea ecoguiada. - Enfermeras que trabajen en unidades de críticos con experiencia en dispositivos de soporte vital extracorpóreo.
More information

I Jornada d’abordatge clínic en malalties infeccioses

04/17/2024 - 16:00
Dirigit a residents de qualsevol especialitat.
More information

Curso de introducción a la metodología estadística en investigación en salud

Online
04/22/2024 - 09:00
El curso de Introducción a la Metodología Estadística en Investigación en Salud está dirigido a personas que quieren empezar a investigar en el ámbito de las ciencias de la salud y tienen conocimientos básicos previos en estadística.
More information

III Curso TEA a lo largo de la vida

04/25/2024 - 09:00
Psiquiatras, psicólogos y cualquier profesional vinculado a la salud mental.
More information

Subscribe to our newsletters and be a part of Campus Life

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.