La infermeria i el teatre, les dues passions de Marc Giraldes, infermer d'urgències de Vall d'Hebron

Marc Giraldes, infermer a Vall d’Hebron des de fa 3 anys, està representant actualment l’obra Efímera Eufòria i preparant futurs projectes com actor.

22/03/2022

Té dues passions i no vol renunciar a cap d'elles. En les dues, intenta ajudar les persones, bé en l'aspecte físic, bé en el mental. I està disposat a fer qualsevol esforç per a continuar exercint totes dues amb la professionalitat més gran possible. És Marc Giraldes, infermer en el Servei d'Urgències de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron i actor.

La passió pels escenaris la va conrear des de molt petit. "Des que tinc consciència volia ser actor", assenyala Marc Giraldes. "En el col·legi m'apuntava a totes les obres de teatre que es feien i després vaig continuar fent funcions en l'institut, en els carnestoltes. A Tarragona vaig entrar en un grup de teatre que dirigia Mercè Sardà, que em va acabar d'inculcar l'amor pels escenaris".

Més tard es va instal·lar a Barcelona, on, a més de continuar amb els seus estudis de teatre, es va matricular a l'escola d'infermeria. En acabar va començar a treballar a Vall d'Hebron i a multiplicar el seu temps per a poder continuar amb les seves dues passions. "És cert que a vegades és difícil combinar-ho, però si haig de fer esforços, els faig. A vegades sembla que els meus dies tenen 28 hores. També haig de dir que intento ajustar els horaris perquè pugui seguir amb el teatre, encara que alguna vegada he hagut de renunciar a projectes interessants", afirma Marc Giraldes.

Ha estudiat a l'Escola Eólia ESAD (Escola Superior d'Art Dramàtic), en el Col·legi del Teatre de Barcelona i en l'Estudi Laura Jou, aprenent diferents mètodes interpretatius, com la tècnica Meisner, el mètode Stanislavski, o el mètode Grotowski, i ha interpretat papers en obres de William Shakespeare o d'Eugène Ionesco, entre altres. També ha participat en alguns capítols de la sèrie Els Espavilats, de l'escriptor i guionista Albert Espinosa.

Una de les coses de les quals se sent més satisfet és la d'haver estat capaç d'inculcar a alguns dels seus companys a l'hospital la passió pel teatre. "Des que vaig entrar a l'hospital, els meus companys saben que em dedico també al teatre. Molts han vingut a veure'm actuar i els he animat a fer teatre. Han descobert que és una bona manera de desconnectar i alguns han començat a fer-ho i els ha encantat", assegura Marc Giraldes.

De moment, Marc veu el seu futur compaginant les seves dues passions, ja que "vaig agafant les coses com van venint. M'encanta la infermeria i la interpretació. I amb el pas del temps caldrà anar valorant les coses, però tot dependrà de les oportunitats que vagin sortint", conclou.

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Campus Life

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vhebron.net, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.