El Dr. Xavier Montalban guanya el Premi John Dystel per a la Investigació de l'Esclerosi Múltiple

El premi reconeix les contribucions més destacades a nivell mundial a la investigació en la comprensió, el tractament o la prevenció de l'esclerosi múltiple.

22/03/2022

El Dr. Xavier Montalban, cap del Servei de Neurologia de lHospital Universitari Vall dHebron,  cap del grup de recerca en Neuroimmunologia Clínica del Vall dHebron Institut de Recerca (VHIR) i director del Centre dEsclerosi Múltiple de Catalunya (Cemcat), ha guanyat el premi John Dystel per a la Investigació de l'Esclerosi Múltiple. Aquest guardó latorga conjuntament la National Multiple Sclerosis Society i l'American Academy of Neurology (AAN).

El premi reconeix les contribucions més destacades a nivell mundial a la investigació en la comprensió, el tractament o la prevenció de l'esclerosi múltiple.

Des dels anys 1990, el Dr. Xavier Montalban està dedicant la seva carrera a l'esclerosi múltiple liderant projectes que han transformat la manera com es comprèn i tracta la malaltia avui dia a nivell d'assistència, docència i recerca. Aquesta aportació ha fet possible, en bona mesura, l’establiment dels criteris diagnòstics actuals que fan possible determinar la malaltia de forma ràpida. El Dr. Montalban ha estat líder en el disseny i la realització dels primers assajos clínics per trobar nous tractaments per les formes progressives de l’esclerosi múltiple, és  director de la Guia de Pràctica Clínica en Esclerosi Múltiple Europea i és autor de més de 500 publicacions científiques indexades.

El premi és possible gràcies a una dotació especial del Fons d'Investigació per a l’Esclerosi Múltiple John Dystel de la National MS Society (EUA) establert el 1994 pel matrimoni Oscar i Marion Dystel en honor al seu fill John Jay, que va morir per complicacions de la malaltia el 2003.

Des dels anys 1990, el Dr. Xavier Montalban està dedicant la seva carrera a l'esclerosi múltiple liderant projectes que han transformat la manera com es comprèn i tracta la malaltia avui dia a nivell d'assistència, docència i recerca.

Share it:

Notícies relacionades

Professionals

Subscribe to our newsletters and be a part of Campus Life

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.