Un nou model pioner a la Unitat d'Atenció al Viatger Internacional al qual s'incorpora la infermera de rol avançat en previatge, premiat al Congrés de la SEMTSI

El projecte ha permès incorporar a la Unitat dues infermeres de rol avançat amb formació de Màster en salut internacional, experiència i coneixements en atenció al previatge.

18/03/2022

Un nou model pioner d'atenció al viatger internacional al qual s'incorpora la infermera de rol avançat en previatge ha sigut guardonat amb el segon premi al Congrés de la Societat Espanyola de Medicina Tropical i Salut Internacional (SEMTSI). Es tracta d'un projecte pilot finançat pel programa innobics-PADEICS de l'institut Català de la Salut a la Unitat d’Atenció al Viatger Internacional, que es troba al Centre de Salut Internacional i Malalties Transmissibles Drassanes-Vall d’Hebron, i que es pioner a l'estat espanyol. Aquest projecte es va impulsar el 2019 en el context de tendència creixent del nombre de viatges internacionals, ja que això impactava directament en l'augment de la demanda del servei, fins a l'arribada de la pandèmia de COVID-19. A tall d’exemple, el Centre de Salut Internacional i Malalties Transmissibles Drassanes-Vall d'Hebron va atendre el 2018 fins a 9.950 viatgers.

El projecte ha permès incorporar a la Unitat dues infermeres de rol avançat amb formació de Màster en salut internacional, experiència i coneixements en atenció al previatge. A l'inici del projecte, mitjançant una formació específica al llarg de dues setmanes i actuant dins del marc d’un protocol clínic validat per l’Institut Català de la Salut, aquestes professionals van portar a terme de manera autònoma l’assessorament, indicació i administració de les vacunes a uns perfils determinats de viatgers internacionals.

Amb aquest projecte pilot es van fer un total 1.295 visites, en les quals no es van trobar discrepàncies entre l'actuació de la infermera i el protocol clínic. Un 3% es van derivar a l'equip mèdic per necessitats especials de l'usuari. Aquests resultats mostren un model competent i autònom que pot servir de referència per a altres centres d'atenció al viatger.

El Centre de Salut Internacional i Malalties Transmissibles Drassanes-Vall d'Hebron va atendre el 2018 fins a 9.950 viatgers.

Share it:

Notícies relacionades

Professionals

Subscribe to our newsletters and be a part of Campus Life

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.