Seminari VHIR -Dra. Carla Navarro Muñoz "Musicoterapia en el inicio y en el final de la vida: prematuridad y cuidados paliativos pediátricos"

 
  Sala d'Actes, planta baixa, Hospital General  —
28/01/2020
28/01/2020 -- From 15:30h to 17:00h
Organize :
Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR)
Modality: Presencial
Share it:

Dra. Carla Navarro Muñoz,  Musicoterapeuta en la Fundación Porque Viven, proyecto "Música para Nacer y Crecer". Especializada en Cuidados Paliativos Perinatales, Pediátricos y Adultos

"Musicoterapia en el inicio y en el final de la vida: prematuridad y cuidados paliativos pediátricos"

La musicoteràpia en l'àmbit hospitalari es presenta en l'actualitat com una intervenció no farmacològica de l'pacient. Es englobla dins de les unitats d'atenció sanitària que tenen un musicoterapeuta en l'equip interdisciplinari on es veu a l'pacient i la seva família de manera integral. Dins de l'àmbit de la prematuritat i les cures pal·liatives pediàtriques, hi ha una àmplia evidència científica del seu ús tant en l'inici, com en el final de la vida.

Llicenciada en música en especialitat de violoncel. Musicoterapeuta pediàtrica dedicada a les cures pal·liatives pediàtrics, on va començar fa 8 anys a la unitat de cures pal·liatives pediàtriques de l'Hospital "Nen Jesús" de Madrid. Va ser convidada pel president de la Societat Espanyola de Cures Pal·liatives (SECPAL), el Dr. Álvaro Gándara, a crear el grup de treball de musicoteràpia en aquesta societat, en la qual va coordinar el primer document publicat sobre musicoteràpia en aquesta organització mèdica. Ha participat en els Congressos Nacionals de la SECPAL i la Societat Espanyola de Cures Pal·liatives Pediàtriques (PedPaL), en les jornades de la Societat Aragonesa de Cures Pal·liatives (Cusirar), els cursos d'especialització en cures pal·liatives pediàtriques de l'Hospital Son Espases de Mallorca, així com ha estat convidada per la Societat de pediatria de Madrid i Casella la Manxa en la "II Jornada d'Atenció a l'infant que no es cura ia la mort en pediatria". Docent en diferents Màster de Musicoteràpia, és Doctora en Ciències Humanes i Socials per la Universitat Pontifícia de Salamanca, amb la seva tesi doctoral sobre la influència de la musicoteràpia en la vinculació afectiva maternofilial amb nens prematurs de menys de 1500 grams. Actualment treballa a la Unitat de Cures Pal·liatives Pediàtriques d'Aragó amb la Fundació Perquè Viuen i col·labora amb l'Associació de Prematurs d'Aragó (ARAPREM) al costat de l'Associació Batecs Musicoteràpia Hospitalària a Aragó, on començaran a desenvolupar el primer programa d'intervenció en musicoteràpia a UCI neonatal d'Aragó.

Amfitrió: Neonatologia -fcamba@vhebron.net

 

 

Subscribe to our newsletters and be a part of Campus Life

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.